Grilovaná kotleta s dipem ze zakysané smetany, hořčice a kerblíku

Pokud chcete nachystat masové hody, je kotleta ideálním masem. V našem receptu ji před „grilovačkou“ nejprve marinujeme směsí oleje, hořčice, soli, pepře a nasekané jarní cibulky. Samozřejmě nezapomínáme připravit si také dip, jehož základem je zakysaná smetana, a to ne tak ledajaká. Oblíbili jsme si bio kysanku od Ing. Jiří Kubernáta – Farma Kubernát, nového držitele ocenění Regionální potravina v Karlovarském kraji. Protože obsahuje min. 30 % tuku, má lákavě krémovou konzistenci. Můžete ji jíst samotnou, vyrábět z ní dipy jako právě v tomto receptu, nebo ji třeba přidávat do polévek a omáček.

Počet porcí: 4 porce         Doba přípravy: 35 minut

Ingredience:

Postup:

  1. Vepřové kotlety na marinujeme směsí oleje, hořčice, soli, pepře a nasekané jarní cibulky. Necháme je aspoň 3 hodiny marinovat.
  2. Dip připravíme smícháním hořčice se zakysanou smetanou a dochutíme solí, pepřem a na závěr přidáme nasekanou jarní cibulku.
  3. Kotlety grilujeme cca 3–4 minuty z obou stran a poté je zabalíme do alobalu na 5 minut, aby si maso odpočinulo.

Zdroj, foto: Regionální potravina