SaunaFest představil hvězdné saunéry a bavil návštěvníky unikátními rituály

Festival zážitkového saunování SaunaFest má své vítěze. Devátý ročník opět představil hvězdy světového formátu a přichystal si pro návštěvníky bohatý doprovodný program. Vyvrcholením bylo sobotní finále, které prozradilo jména letošních finalistů, kteří budou nyní Českou republiku reprezentovat na světovém mistrovství.

Zahraniční špička z osmi zemí světa, speciální saunové zážitky, netradiční místa k prohřívání i soutěže v saunovém divadle – SaunaFest představil to nejlepší ze saunového světa z domácí i zahraniční scény. Návštěvníci měli možnost shlédnout také oficiální Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech – saunovém divadle, jež patří k hlavnímu programu oblíbeného festivalu. Ten si ani letos nenechaly ujít zástupy návštěvníků.

SaunFest zná své vítěze

V rámci festivalu se již tradičně uskutečnily dvě hlavní soutěže v provedení saunových ceremoniálů – Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech a Grand Prix Czech Republic. Vítězem Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech pro rok 2021, které je zároveň součástí kvalifikace na světový šampionát AFUGUSS WM, se v soutěži jednotlivců stal Róbert Židek z Aquapalace Praha. Ten porotu okouzlil svým jedinečným ceremoniálem nazvaným Za scénou. Druhé místo obsadila saunérka Veronika Švandová, která předvedla divadelní rituál pod názvem Ve stínu. Třetí příčku získala Eliška Blažková, která porotu přesvědčila ceremoniálem nazvaným 5 fází. V kategorii týmů zvítězil tým z čestlického Aquapalace Praha ve složení Milan Maďar a Róbert Židek.

Severské procedury a Mistr ručníku

Návštěvníci letošního SaunaFestu si rovněž užili bohatý doprovodný program ve znamení speciálních vystoupení saunamistrů v hlavní roli, dále oblíbené metličkování, meditační i kouřové rituály. Populární jsou rovněž severské procedury v zemní banje, individuální procedury, ale také speciální peelingové procedury z jedinečného Peelingového baru, který nemá v České republice obdoby. Nechyběla ani soutěž Mistr ručníku.