TERIBEAR opět rozhýbe celou republiku, v letošním roce se můžou zapojit i cyklisté

Charitativní happening Hýbejte se s TERIBEAREM aneb Prima pohyb s medvědem – powered by ŠKODA Auto je virtuální obdobou tradiční sportovně charitativní akce TERIBEAR hýbe Prahou, která je určena všem, kdo chtějí pohybem pomoci znevýhodněným dětem. Stejně jako v loňském roce bude mít i letošní ročník virtuální podobu, TERIBEARA tak nenajdete na konkrétním místě, díky sportovní aplikaci Strava se může zapojit každý a odkudkoliv. Happening bude odstartován ve čtvrtek, 16. září, registrovat se však můžete již od začátku srpna. Jaké novinky jsou připravené pro letošní ročník?

Do pomoci dětem se můžou zapojit i cyklisté

„V letošním roce chceme přivítat v naší teribeaří rodině i cyklisty. Pomáhat nebudeme jenom chůzí a během, ale také na kole či elektrokole. Nasbírané kilometry se promění do konkrétní pomoci dětem a rodinám v nouzi. Je to snadné, stačí se registrovat, mít od 16. září, kdy akci zahájíme, zapnutou aplikaci Strava a hýbat se. Uděláte tak něco dobrého pro sebe i pro ostatní,“ říká ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem, Terezie Sverdlinová.

Za každý TERIMETR 20 korun pomoci

Zdolané kilometry pomoci, ať už chůzí, během nebo na kole, se budou měřit novou jednotkou, která se jmenuje TERIMETR. 1 TERIMETR se rovná 1 km absolvovanému chůzí či během anebo 5 km absolvovaným na kole či elektrokole. Za každý zaznamenaný TERIMETR věnují partneři akce 20 Kč na vámi zvolený příběh pomoci. Všechny zdolané TERIMETRY se přenesou do výsledkové listiny podobně jako v předchozích ročnících.

Pomáhat společně opuštěným dětem

Cílem akce je rozhýbat českou veřejnost a zapojit ji do hnutí dobré vůle. Připojit se můžou jednotlivci, rodiny nebo firmy. Nadace pamatovala i na školy, sportovní kluby a dětské domovy, které se pravidelně v hojném počtu zapojovaly. Letos se mohou ve zjednodušeném modu opět přidat. Více o tom jak, naleznete na www.teribear.cz . „Pandemie COVID-19 nám jasně ukázala zranitelnost našeho světa a nejsilněji dopadla na ty znevýhodněné. To potvrzuje význam naší dlouhodobé pomoci. Proto se již posedmé stáváme hrdým generálním partnerem této sportovně-charitativní akce. Věřím, že letošní virtuální Teribear bude minimálně stejně úspěšný jako ten premiérový loňský a přiláká co nejvíce účastníků. I letos platí, že důležitější než předchozí trénink či fyzička je chuť pomoci. Vítáme, že nově je také možnost pomáhat jízdou na kole. Rozjeďte to letos opět virtuálně na svých oblíbených běžeckých nebo procházkových trasách či cyklostezkách. Každým kilometrem pomůžeme dětem nastartovat a naplno vkročit do života,“ dodává Michal Kadera ze ŠKODA AUTO, která je opět generálním partnerem happeningu.

Akce bude ukončena v momentě, kdy bude dosaženo předem dané částky pomoci 10.000.000 Kč, není tedy možné dopředu určit, kdy se to podaří. Výtěžek je každoročně rozdělován do koruny a každý se tak může podívat, jak a komu konkrétně pomohl.

Jak se zapojit

Dobrou zprávou je, že zapojit se v letošním roce bude moc kdokoliv.  Stačí si zdarma stáhnout běžeckou aplikaci Strava a spárovat ji s „teribear leaderboardem“. Postup jak na to, je krok po kroku uveden na www.teribear.cz

I v tomto roce bude zachován princip podpory ze strany veřejnosti formou registračního poplatku. Ten půjde, jako v uplynulých ročnících, formou veřejné sbírky na pomoc dětem a umožní získat více podpory pro aktivity nadace. Výše příspěvku veřejnosti se oproti předešlým rokům nemění, zůstává jednorázově 200 Kč.  Účastníci letošního virtuálního happeningu se můžou registrovat v kategoriích muž, žena a dítě do 12 let. Je možné zúčastnit se také pod hlavičkou týmu nebo rodiny. Okruhů pomoci je celkem 11, jedná se o 10 konkrétních oblastí, 11. okruh pomoci je bez preferencí.