Divadlo francouzské komedie má za sebou úspěšnou premiéru hry Prachy jako by z nebe padaly!

Strašnické divadlo nastudovalo pod taktovkou režiséra Jakuba Macečka hru Prachy jako by z nebe padaly, navíc  v zajímavém obsazení:Michaela Kuklová, Felix Slováček  jr., Martin Sochor a Lucie Vojtová.

Vše vzniklo v rekordně krátkém čase, s o to větším nadšením herců. „Během pandemie jsem se vrátila k malování. Jako introvertka jsem se u toho cítila velmi dobře. Malovala jsem portréty na zakázku, taky nějaké zvířata a spolu kompenzacemi jsem to zvládla finančně dobře. Když jsem dostala nabídku do Strašnického divadla, tak jsem po přečtení scénáře s radostí přijala. Vždy se moc těším a raduji, když se rodí něco nového. Nás to s kolegy neskutečně baví, tak budu ráda, když se diváci přijdou podívat,“ svěřila Michaela Kuklová.

„Poprvé jsem si zahrál v představení Kapka medu pro Verunku. Musím přiznat, že jako nevystudovaný herec, jsem si šel pro radu k mamince. Ta se mnou roli procházela a zkoušela. Učila mne, jak dávat věty do tečky a jak roli uchopit. Mám tu i skvělé kolegy a režiséra, kteří se mnou pracovali,“ pochvaluje si Slováček jr., který diváky doslova překvapuje svým ztvárněním vyšinutého jedince s Tourettovým  syndromem.
Skvělý herecký výkon podává také Martin Sochor, který během představení  sklízí potlesk na otevřené scéně. „Vystudoval jsem herectví ve Francii a tento styl humoru, který mají francouzské komedie mám rád. Dokonce si myslím, že mi sedí. Považuji to za správný směr, kterým se toto divadlo vydalo. Divák má jedinečnou příležitost vidět kvalitní a dobře napsaná díla,“ říká Martin.

„Nová komedie se mi zkoušela moc hezky, hodně jsme se nasmáli. Moje role je menší, ale přesto ji mám moc ráda, baví mě, je barevná a pro příběh si myslím důležitá, trošku hloupoučká uklízečka. No a samozřejmě nic by nebylo bez skvělého vedení celého divadla a lidí nejenom na jevišti, ale i mimo něj,“ říká členka souboru Lucie Vojtová.

Z velkého úspěch první pocovidové premiéry se raduje i principálka divadla Alena Šebková, která má pro diváky malé leč krásné překvapení. „Vzhledem k tomu, že kapacita divadelního sálu je opravdu nízká a o premiéru byl obrovský zájem, dovolujeme si Vás pozvat na přidané bonusové představení v termínu 11.října 2021 od 18.hodin,“ sdělila majitelka divadla.

Divadlo Adverte