HEDVA to je jedinečný český brokát již od roku 1890

Luxusní tkaninu, do které se v minulosti běžně odívali příslušníci královských a šlechtických rodin, dnes vídáme hlavně v muzejních expozicích nebo interiérech českých zámků a krásných historických vil. Tato pevná látka, typická dekorativními vzory tkanými kovovou nití, však své úspěchy sklízí i v současném módním světě!

Oděvy z brokátu spatříte v řadě aktuálních kolekcí největších světových módních značek. Návrháři látku využívají jak pro společenské šaty či obleky, tak i sukně, kostýmky nebo kabáty pro každodenní nošení. V Čechách má však brokát svou vlastní historii, jež sahá až do 16. století, kdy byl v Rýmařově založen tkalcovský cech. Tato událost dala zároveň vznik společnosti HEDVA ČESKÝ BROKÁT, která kvalitní brokátové oděvy vyrábí již od roku 1890.

Dnes firma slaví úspěchy především historickými a krojovými brokáty, ale i tkaninami pro módní doplňky – jako jsou kravaty, kapesníčky nebo i velmi aktuální roušky – či bytové a dekorační látky, které přetváří v luxusní povlaky na polštáře, ubrusy či prostírání. V nabídce si tak vyberou jak čeští módní návrháři, tak i koncoví spotřebitelé. Tento národní poklad se tak může stát součástí také vašeho šatníku nebo domova.