Barbora Myslikovjanová: Sny a proměny

Art Mozaika, Galerie na chodbě, Politických vězňů 8, Praha 1, uvádí ve velkém sále v -1 patře od 19. října do 18. listopadu 2021 zajímavou prodejní výstavu obrazů Barbory Myslikovjanové: Sny a proměny.

Na výstavě představujeme větší obrazy současné výrazné a talentované autorky, která se představila již na několika silných autorských výstavách. Výstava je průřezem posledními 14 lety tvorby Barbory Myslikovjanové v oblasti malby a představuje divákovi řadu i méně známých prací, které reflektují autorčin osobitý pohled především na její osobní život, ale i na současné děti a jejich často nelehké dospívání.

Divák se může jen domýšlet kolik ze zkušeností, zážitků a traumat své generace autorka do obrazů a kreseb vkládá, ale kromě temnějších tónů barev často v jejích obrazech a kresbách nachází i dekadentní humor, nadsázku a bezbřehou imaginaci.

Výstava se koná souběžně s další výstavou Barbory Myslikovjanové v renomované Galerii Art v Chrudimi (polovina října až začátek prosince 2021).

Barbora Myslikovjanová (nar. 1989) je česká malířka. V letech 2006 - 2010 vystudovala užitou malbu na SUPŠ sklářské ve Valašském Meziříčí (pod vedením L. Wojaczeka). Poté 2010 - 2016 absolvovala pražskou Akademii výtvarných umění (ateliér grafiky II Vladimíra Kokolii a ateliér malířství III Michaela Rittsteina). Vystavovala na řadě autorských i skupinových výstav.

Art mozaika, s. r. o.

www.artmozaika.eu

info@artmozaika.eu

www.facebook.com/artmozaika.eu