Obytný autobus za 10 milionů přivezla do Brna firma Blue Rent

Obytné vozy, které se dají přirovnat k luxusní jachtě, si můžete prohlídnout na brněnském výstavišti v pavilonu F. Vůz o velikosti autobusu a ceně většího rodinného domu vyrábí firma Concorde najdete na výstavní ploše firmy Blue Rent.

Blue Rent na veletrhu Caravaning Brno představuje exkluzivní modelovou řadu Centurion od prestižního výrobce Concorde. A to konkrétně modely Centurion 1060 GI a o něco menší Centurion 910 MI. „Tyto modely mají úplně nové a nezvyklé řešení interiérů. Například v ložnici nenajdete žádný pravý úhel. Zaoblené je vše od postele až po dveře do koupelny. Člověk se tam díky tomu necítí stísněně a jako v krabici,“ poukázal na novinky Filip Guryča z firmy Blue Rent. Ve vozech nechybí ale ani podlahové topení, nádrž na 400 litrů pitné vody či samostatný septik o objemu 250 litrů.

Hmotnost největšího vozu Centurion 1060 GI je 15 tun. Do jeho garáže se pohodlně vejde i Fiat 500. „Je to v podstatě takový rodinný domek, který svým obyvatelům poskytuje veškerý komfort včetně garáže. Jeho výhodou ale je, že na něj nepotřebujete stavební povolení,“ dodal Guryča.

Na Caravaning Brno s sebou Blue Rent přivezl ale i dostupnější a lehčí modely do 3,5 tun. Úplně poprvé zde prezentují také auta značky Giotti Line. Za povšimnutí pak určitě stojí i vestavba v modelu Sven Hedin od firmy Westfalia, která je nově postavená na podvozku značky Man.