Regionální potravina představuje Velkého vánočního průvodce

Vánoční čas je pro mnohé z nás obdobím shonu a stresu, v němž se snažíme stihnout všechny úkony včas a přichystat pro naše nejbližší krásné svátky se vším všudy. Toho si všímá soutěž Regionální potravina, která se letos rozhodla ulehčit nám vánoční trápení a připravila unikátní projekt – Velkého vánočního průvodce. V šesti předvánočních týdnech zde návštěvníci naleznou velkou porci inspirace na vánoční recepty, výzdobu či dárky. Vše je přehledně rozděleno po týdnech s přiloženým úkolníčkem, abyste měli jistotu, že jste na nic nezapomněli. Vychutnejte si adventní období v klidu a pohodě s Regionální potravinou!

Inspirace z kuchyně

Každý týden až do Štědrého dne najdete na stránce originální recept, který se hodí do zvoleného období. Na listopad zde najdete recept na pečenou kachnu s jablečným zelím nebo teplým hrncem plným kořenové zeleniny a masa, který perfektně zažene hlad a zahřeje v posledních listopadových dnech. Pak už startujeme s pečením vánočního cukroví – zařadili jsme recepty na tradiční peciválky a sádlovky. Jemné cukroví znaly již naše babičky a opravdu lahodné jsou, pokud do nich zařadíte lokální ingredience, kde si můžete být jisti vysokou kvalitou a poctivým zpracováním. K vánočnímu období jistě patří i horký nápoj – připravte si vynikající medovinu s ovocem, která krásně zahřeje na těle i duši. A jako finále najdete na stránkách recept na krémovou rybí polévku s krutony – majstrštyk každého kuchaře. Přejeme dobrou chuť!

Inspirace z domova

K adventu neodmyslitelně patří výzdoba. Každoročně oblékáme naše příbytky do světýlek a zdobíme v duchu sváteční atmosféry. Ve Velkém vánočním průvodci najdete rozmanitou škálu inspirací na dárky, pečení i výzdobu domova. Vytvořte si originální adventní kalendář, který vám zkrátí čekání na Štědrý den, nebo provoňte domov pomocí potpourri – originální alternativy k české purpuře. Průvodce nabízí i spoustu praktických šablon a taháků, které vám usnadní vánoční přípravy. Stáhněte si šablonu na vánoční přání či dárkový poukaz. Vhod přijde také návod na pečení bez váhy, díky kterému bude příprava vánočního cukroví hračka.

Hlavně na nic nezapomenout!

Poslední důležitou součástí, která dotváří každý týden Velkého vánočního průvodce, je praktický úkolníček. Zde najdete rozmanité rady a tipy, na co každý týden nezapomenout, abyste do Vánoc stihli všechno v klidu a pohodě. Kdy začít s úklidem a kdy si připravit těsto na vánoční cukroví? To všechno a spoustu dalších položek je přehledně rozplánováno do šesti týdnů, které končí Štědrým dnem. Postupujte podle našeho časového plánu a vychutnejte si vánoční atmosféru naplno!

Odkaz na Velkého vánočního průvodce: https://advent.regionalnipotravina.cz/

Zdroj fotografií: Regionální potravina