Oslavte svátek sv. Valentýna s BIO Levandulí Chodouňskou

Po tisíciletí je známo, že půvabná rostlina levandule nabízí mnoho benefitů v oblasti zdraví, péče o duši i o tělo. Díky blížícímu se svátku sv. Valentýna si můžeme připomenout i další zajímavé vlastnosti této královny bylin.

Staří Egypťané milovali její opojnou vůni a přidávali modré zlato do parfémů, dávní Řekové se v ní třeba i koupali a Římané zase objevili její schopnost odpuzovat nežádoucí hmyz. V 19. století byla levandule vnímána jako univerzální všelék, v období 1. světové války byla využívána k dezinfekci poraněných míst.

Středověk objevil také afrodisiakální účinky levandule. Proto si i vy můžete vyzkoušet, zda se osvědčí sáčky s levandulí vkládané do oblečení nebo pod polštář v ložnici či lahodný pokrm okořeněný právě touto bylinkou. A jako perličku lze uvést závěry bádání chicagského výzkumného ústavu specializovaného na vůně. Některé z nich prý mohou zvýšit sexuální touhu – u mužů je to prý také levandule.

Speciální akce v Levandulovém údolí v Chodouni

Valentýnská cukrárna a kavárna

Víkend 15. a 16. února, 10:00 až 17:00 hodin

Pozvěte své blízké a milované na valentýnský víkend do Levandulového údolí a prožijte společný čas s jednou z nejkrásnějších bylin – levandulí. BIO Levandule Chodouňská vás pohladí po duši a zahřeje u srdce a vy poznáte, že to není jen obyčejná rostlina do koupele, kterou znáte z typických francouzských i našich farem.

Čeká na vás vůně bylinek, relaxační muzikoterapie, procházka po dávných vápencových mořích, relaxační pobyt v aromadomku s možnou hydroterapií nebo výtečný oběd s romanticky prostřeným stolem (je třeba rezervace).

Unikátní vlastnosti BIO Levandule Chodouňské s obsahem biodynamických látek si můžete vychutnat také v lahodných pokrmech nebo nápojích, jako jsou BIO čaje, káva, míchané drinky nebo vyhlášené levandulové prosecco.

Vaše chuťové buňky potěší spousta dobrot, jako jsou tapas, koláče, buchty, pokrmy z masa, low carb nebo bezlepkové speciality, ale myslí se samozřejmě také na vegetariány a vegany.

Credit: Levandulové údolí