Česká oděvní značka Jamie Collection objasňuje výhody bambusové viskózy

Česká značka ručně šitého oblečení Jamie Collection holduje bambusové viskóze. Důvodem jsou její skvělé vlastnosti - saje pot, je příjemná na těle a vhodná i pro podrážděnou pokožku, v horku chladí, v zimě hřeje a pochází z udržitelných zdrojů. Její produkce je ekologická a nezatěžuje životní prostředí. V nabídce Jamie Collection naleznete z bambusové viskózy pánská a dámská trička a pánské a dámské kraťasy. Trička se dají nosit jak samostatně, tak v kombinaci s kraťasy jako funkční pyžamo. Pohodlí bambusové viskózy ocení i alergici a lidé trpící kožními problémy.

Bambusová viskóza, jak název napovídá, pochází z bambusu, jehož vlákno se splétá do podoby textilie. Bambus má antibakteriální vlastnosti, nemusí tak být ošetřován chemicky (antibakteriální vlastnoti zůstávají i bambusové viskóze) a zároveň neuvěřitelně rychle roste a šíří se. Denně může poporůst až o dva metry. Pro jeho pěstování je třeba mnohem méně vody než pro pěstování bavlny. Jedná se o bio materiál, jehož sílící obliba v textilní průmyslu je více než opodstatněná. “Bambusové vlákno nabízí maximální komfort a uvítají ho hlavně osoby s citlivou pokožkou. Velkou výhodou našich triček a kraťasů z bambusové viskózy jsou jejich antibakteriální vlastnosti a to, že je mohou nosit i alergici. Mnoho našich klientek řeší různé kožní problémy jako třeba atopický ekzém, a naše pyžamo je pro ně na spaní mnohem příjemnější než ta z jiných materiálů,” vysvětluje jedna z majitelek Jamie Collection Michala Smelíková. “Bambusová viskóza úžasně saje pot, dokonce třikrát až čtyřikrát více než bavlna. Odvádí vlhkost z těla, a to přináší pocit většího komfortu. Díky své prodyšnosti není oblečení cítit potem a nemusí se proto tak často měnit a prát,” doplňuje druhá z tvůrčího dua Jana Potůčková.

Až hedvábná hebkost pyžamového setu Jamie Collection z bambusové viskózy je na těle neskutečně příjemná a zaručuje nerušený spánek v náruči pohodlí. Výhodou je i to, že po vyprání rychle schne a nemusí se žehlit. Tričko a kraťasy Jamie Collection by neměly chybět v žádném udržitelném šatníku.

Prodejní cena dámského i pánského trika: 990 Kč.

Prodejní cena dámských i pánských šortek: 890 Kč.

Více informací naleznete na Trička – jamiecollection.cz.