A je to tady Divadlo Metro otevírá!

Divadlo Metro na pražské Národní třídě otevírá po generální rekonstrukci svojí stálou činoherní scénu s celou řadou hereckých osobností. Své pomyslné brány zavřelo divadlo ještě před létem v loňském roce. Původní prostory převzala pod vedením ředitele a producenta Jiřího Turka nová společnost, která po půlroční rekonstrukci a příprav stojí za znovuotevřením divadla.

„Převzetí Divadla Metro předcházelo naše několikaleté úspěšné provozování zájezdových představení, se kterými jsme objeli mnohokrát celou ČR a pravidelně hostovali u spřízněných pražských divadel. S přibývajícím počtem her, zvýšeným zájmem o naše představení a rozšiřujícím se hereckým souborem začala vznikat potřeba mít vlastní stálou scénu, vytvořit domovské působiště pro herce a nabídnout divákům v Praze pestrou škálu vyhledávaných komediálních titulů. To se nám podařilo zejména díky jinak nepříjemné covidové době, která nám v tomto směru nabídla jedinečnou možnost převzetí divadla od původního provozovatele a také dostačující časový horizont potřebný na jeho rekonstrukci. Ta byla po mnoha letech původního provozu zcela nezbytná. A to vše bez zásahu do původního kolaudačního rozhodnutí. Důraz byl především kladen na nové požadavky a standardy dnešní doby, na bezpečnost a pohodlí diváků a herců,“ říká výkonný ředitel a producent Divadla Metro Jiří Turek.

Na repertoáru divadla najdou diváci zejména komedie s českými a světovými premiérami, ale i známé zavedené tituly jako již fenomenální bláznivou komedii kontroverzního francouzského autora Sébastiena Thieryho Dva nahatý chlapi. A právě tato hra odstartuje provoz divadla v sobotu 26. února od 19.00 hodin. Nebudou chybět ani další složky zábavy jako koncerty, recitály, talk show či dětská představení.