Miroslav Michael Knot experimentuje se střihy i materiály a výsledek je vždy úchvatný

Miroslav Michael Knot je módní návrhář a uznávaný designér s jedinečným stylem, který se nebojí experimentovat. Jeho dokonalou tvorbu charakterizuje promyšlená hra barev a stylů. Vždy pracuje s ženskými liniemi a dokáže promyšleně dát prostor velmi odvážným prvkům, které nikdy v jeho podání nepostrádají eleganci.

Knot má smysl pro detail a perfektní řemeslné zpracování. Vše začíná u pečlivého výběru materiálu, pokračuje přes první stříhnutí do látky a finále přichází až s posledním stehem. „Mám rád syntetické hedvábí, protože je příjemné a není tak choulostivé jako pravé hedvábí,“ říká návrhář s osobitým stylem. Na Diamantovém plese v Brně jsme letos rozpoznali v záplavě krásných rób 15 modelů. 

Jeho modely nejednou vynesly například zpěvačka Monika Bagárová, modelka Hana Vágnerová, tenistka Lucie Šafážová, Miss Earth Tereza Fajksová či Miss ČR Michaela Habáňová. A jak se mu spolupracuje s celebritami? Překvapivě velmi dobře. „Speciální požadavky nemívají. Většinou přijdou s tím, co chtějí na svém těle ukázat, na co chtějí upozornit. Společně pak dáme dohromady nějaký koncept, aby to mělo hlavu a patu a splňovalo to dekórum dané akce,“ říká Miroslav Michael Knot. 

V nedávné době chystal např. druhé svatební šaty pro Lucii Šafářovou na její svatbu s hokejistou Tomášem Plekancem. „Lucka měla jedno jediné přání, aby se cítila fajn a aby jí to slušelo. Chtěla takové šaty, které ji budou vystihovat. Volba nakonec padla na šaty na míru. Všechno bylo docela narychlo, s výrobou jsme začali deset dní před svatbou. Postaral jsem se i o róbu pro její dceru Leontýnku" zavzpomínal návrhář.