Nové produkty z Levandulového údolí – med, sirup, granola a rakytníkový čaj

Unikátní vlastnosti BIO Levandule Chodouňské našly uplatnění v dalších novinkách, které připravil tým Levandulového údolí. Chodouňské „modré zlato“ si tak můžete vychutnat i jako součást výtečného medu, lahodného sirupu nebo chutné granoly.

BIO Levandule Chodouňská je přírodní antidepresivum a dezinfektum s ověřeným vysokým množstvím antioxidantů, antibiotik a antiseptik. Obsahuje také terpeny a flavonoidy, které mají blahodárný účinek na nervovou soustavu. Množství minerálů v Levanduli Chodouňské, pocházejících z vápencových moří, na nichž je pěstována, umocňuje podporu imunity, přirozené funkce mikrobiomu – našeho druhého mozku.

BIO Levandule Chodouňská je přírodním sladidlem vhodným při snižování nadváhy. Jde o unikátní odrůdu pěstovanou na vápencových mořích, což ji významně odlišuje nejen od dalších levandulí lékařských, ale také odrůd levandule nevhodných pro vnitřní užívání, tedy pro kosmetické a účely a výrobu esenciálního oleje. Více info na www.levanduloveudoli.cz.

BIO Rakytník s Levandulí Chodouňskou

Vychutnejte si skutečnou vitamínovou bombu v podobě čistého sypaného rakytníku, namíseného s BIO Levandulí Chodouňskou.

Rakytník řešetlákový obsahuje až 200 x vyšší množství vitamínu C než citrón. Tento vitamín je zásadní pro správné fungování imunitního systému. V rakytníku najdeme

také provitamín A (beta karoten), vitamíny D, F, K, železo, mangan a bór, organické kyseliny, třísloviny a pektin.

Med s BIO Levandulí Chodouňskou

Pozitivní efekt medu na lidské zdraví jsou známy dlouhou dobu, ať už jde o účinky proti mnoha virům, bakteriím, protiplísňové či antiseptické účinky. Ve spojení s BIO Levandulí Chodouňskou se jeho unikátní vlastnosti ještě umocňují.

Levandulový med je jedním z nejžádanějších a také nejvíce nedostatkových medů na světě. Med s BIO z Levandulí Chodouňskou je vpravdě modrým zlatem, které pomáhá prožít sladký spánek, pohodové dny bez nervů a úzkosti a dodat vitalitu a energii z čisté přírody.

BIO sirup z Levandule Chodouňské

Charakteristická barva a chuť sirupu, kterou dodává poctivě a ekologicky pěstovaná levandule z Chodouně, se nejlépe uplatní při přípravě domácích limonád, ledových čajů a dalších nealkoholických nápojů, stejně jako u mojita, prosecca, svařáku a dalších drinků. Vyzkoušejte přimíchat malou odměrku do svého oblíbeného nápoje!

BIO domácí granola višeň s Levandulí Chodouňskou

BIO bezlepkové vločky namíchali naši nutriční poradci s květem BIO Levandule Chodouňské. Pro vitalitu, krásnou pleť i nehty jsme přidali BIO slunečnicové semínko, BIO lyofilizovanou višeň a BIO hrozinky, BIO sirup z Levandule Chodouňské a BIO kokosový olej.

Tento nutriční zázrak chutná svěže a šťavnatě díky višním, které si zpracováním pomocí suchého mrazu uchovaly cenné vitamíny.

BIO višně obsahují flavonoidy, rostlinné antioxidanty, které přispívají k prevenci kardiovaskulárních chorob. Višně pomáhají udržet srdce v kondici a mají příznivý vliv na pružnost a zpevnění cévních kapilár. Ve višních se v hojné míře vyskytuje melatonin, hormon, který se postará o kvalitnější a delší spánek.

BIO slunečnicové semínko je zdrojem vitamínu B6, B9, thiaminu, hořčíku, mědi, fosforu, manganu a selenu a je bohaté na vitamín E (alfa tokoferol). Slunečnice je také velmi dobrá pro trávení a kondici mozku.

BIO ovesné bezlepkové vločky jsou bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá ke správnému trávení a reguluje hladinu cukru v krvi. Dále obsahují cenné vitaminy především skupiny B a E a minerální látky, jako je vápník, železo, fosfor a lecitin.