Skutečná star Cara Delevingne zvolila Česko jako třetí zemi, kde se bude pít její prosecco Della Vite

Pražská vinárna Wine Not? je známá jako místo, kde často můžete poprvé v Česku ochutnat TOP nápoje a nebylo tomu jinak ani v těchto dnech. Prosecco Della Vite, jehož chuť doladila populární britská supermodelka, herečka a hudebnice Cara Delevingne a nápomocné jí byly její starší sestry Chloe a Poppy. Chtěla vytvořit rodinnou značku, která by oslavovala italskou kulturu, jídlo, tradice a historii, a to se jí podařilo. Je to „autentické a živé“. Tak se zrodila Della Vite, nová značka Prosecco a výběr není jen tak nahodilý, dá se dokonce říci, že je oslavou sesterské lásky, kterou upevňují (nejen) při sklence prosecca a vzpomínají na skvělé zážitky, spřádají nové plány a jsou šťastné.

Ve Wine Not? přivítala Della Vite řada známých osobností, které přivítala ve zlatém modelu od módní návrhářky Debbi Brown pohotová Eva Decastelo, která sice téměř nepije, ale to, co je opravdu dobré, přesněji kvalitní, velmi dobře rozpozná.

Marian Vojtko, známý jedinečný tenor, má víno rád a netají se tím. Nad proseccem od Cary Delevingne zavzpomínal na jednu ze svých expřítelkyně. „Moje expřítelkyně Alice Janečková Caru obdivovala. Byla její idol, měla doma i její plakát, byl jsem, v dobrém, nucen sledovat její život, takže já s paní Carou žiju už hodně dlouho. Ale jinak ji znám samozřejmě z filmu,“ usmíval se zpěvák a pak ještě prozradil: „Dvacet let jsem si dával před každým představením malého panáčka, aby se mi trochu rozproudila krev a odešla tréma. Ale už jsem to omezil, protože jsem začal cvičit a cukry v alkoholu jsou. Začátky mé kariéry byly bouřlivé, devadesátky byly takové alkoholově veselé. Asi dvakrát se mi stalo, že skleniček bylo před představením víc a vypadávaly mi texty,“ prozradil Vojtko.

Degustovat novinku na trhu přišla také Michaela Tomešová a Della Vite považuje za jedno z nejlepších, co kdy ochutnala. Prý je sexy, stejně jako jeho autorka Cara Delevingne. S úsměvem na rtech si vzpomněla na historku s trochou alkoholu, který ji trošku udělal problém. „V divadle se pít nesmí, dokonce jsme tam měli i alkoholtestery. Ale stalo se, že Jirka Zonyga měl narozeniny a o pauze muzikálu Robin Hood nám dal štamprli domácí slivovice. Jak na to nejsem zvyklá, zpívala jsem pak písničku úplně s jiným textem, než tam měl být. Ale jinak ráda slavím, a nejen narozeniny, ale i život jako takový. Mám ráda, když to žije a ani ten alkohol proudem téct nemusí.“

Jak se povedlo, že si Cara Delevingne zvolila Českou republiku jako třetí zemi, kde se bude pít její prosecco? Osudový příběh povyprávěl majitel vinárny Wine Not? David Pojmon. „Zhruba před rokem přišla do podniku dívka a chtěla drahé šampaňské a francouzské víno. Kolega mi říkal, že to bude asi nějaká celebrita, protože před vinárnou stály ječící dívky a volaly maminkám, že je tady Cara. Já vůbec nevěděl, o koho jde. Cara v Praze točila film s Orlando Bloomem a k nám do vinárny chodila po čtyři měsíce skoro dennodenně. Když netočila, pracovala za barem. Caru v teplákách a tričku nikdo nepoznával, užívala si anonymitu. Platil jsem jí 2000 korun za směnu,“ smál se David Pojmon a pokračoval: „To léto bylo úžasné. Cara ve Wine Not? oslavila 29. narozeniny, ve vinárně sedával Orlando, po zavíračce na mne ťukal Chris Evans. Nezávisle na sobě se tu potkali Cara a Kunal Nayyar z The Big Bang Theory. Byla z toho nádherná letní party, do rána do sedmi se tancovalo a Kunalk ránu roznášel tramvajákům kávu. Máme spoustu fotek, chceme vytvořit stěnu hostů,“ zavzpomínal na skvělé léto majitel Wine Not?

Přátelství je také o tom, že jeden druhému dělá něčím radost a světová star Davidovi Pojmonovi poskytla tu výjimečnou možnost, představit Della Vite, prosecco lahodné a „divoké“ chuti, které je vyráběné udržitelným způsobem v české republice. „Vlastním také firmu United Drinks, dovážející alkohol, na přelomu letošního roku mě Cara Delevigne seznámila se svým týmem, vytvořili jsme nějakou strategii a dneska jsem mohl představit první kousky prosecca Della Vite, které se v Čechách objevily. Jsem jediný, kdo to k nám dováží,“ říká s nadšením David Pojmon.