Udržitelná móda prospívá planetě a butik Naty Šaty je jejím odpovědným propagátorem!

Udržitelná móda je trend, který si žádá doba! Vše odstartovala tragédie v bangladéšské textilce, kdy došlo ke kolapsu budovy Rana Plaza v roce 2013. Daň byla skutečně vysoká, více než 1000 dělníků zaplatilo svým životem za to, že si svět užíval textilních módních trendů. Tragédie se stala mementem rychlé módy. Proto je vhodné podporovat projekty trvale udržitelné módy, jaké například realizujemajitelka butiku Naty Šaty.

V butiku Naty Šaty objevíte skvělé kousky z druhé ruky a nápaditou kombinací docílíte originality. Nevíte, jak na to? Inspirativní přehlídka tohoto butiku i z vás udělá odpovědnější vůči světu obzvlášť, když si představíte, že se při výrobě znečišťuje voda, půda i ovzduší. Textilní průmysl je po ropném průmyslu druhý nejvíce znečišťujícím odvětvím na planetě…

Etická a férová móda je propagovaná hnutím Fashion Revolution, které propaguje pomalou módu (slow fashion) a udržitelnou módu (sustainable fashion). Slevíme-li i my z konzumního nakupování rychlé módy, pomohli jsme naší planetě, pomohli jsme sobě i novým generacím. Módním večerem butiku Naty Šaty ve Fashion clubu v pátém patře OD Kotva provedla herečka a moderátorka Michaela Dolinová.

Mezi profesionálními modelkami by se rozhodně neztratila ani jedna předvádějící dáma. Stylové oblečení v nadčasovém designu z kvalitních materiálů předvedly: muzikálové zpěvačky Nikola Ďuricová, Genny Ciatti, Michaela Nosková, Leona Šenková, herečky Jitka Asterová, Pavlína Mourková a Hana Sršňová, univerzální žena v showbyznysu Zuzana Bubílková roli modelky si zkusila také Monika Trávníčková. Přehlídky se zúčastnil také 3. Muž roku 2021 Dominik Chabr. Zazpíval zpěvák Jaroslav Parci, nechyběl tanec a ani tombola a řada dalších hostů jako Ivana Chýlková, Petra Černocká či Sámer Issa.