Ve filmu Prezidentka uslyšíte písničku od Chinaski

Brzy do kin vstoupí snímek Prezidentka, který má jako každý správný film svoji ústřední píseň.  Její název Dvě srdce vejpůl vystihuje děj filmu, kdy Kateřina Čechová (Aňa Geislerová), historicky první česká prezidentka, je zahlcená prací. Občas by si však chtěla v klidu odpočinout, být mimo protokol. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v převleku se v noci potají vytratí z hradu. Natolik ji to nadchlo, že v podhradí tráví každý možný večer. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), který nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Vše se brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se prozradí. Kateřina si musí vybojovat právo na lásku. 

„Nesmírně rád chodím v noci po městě a čím to město méně znám, tím líp. Když v něm zabloudím, tak jsem šťastný. A tahle píseň je o tom, že my chlapi se někdy prostě musíme sebrat a jít, jako kdybychom měli boty toulavý. A neznamená to, že nemilujeme, že se nevrátíme, ale někdy prostě musíme někde o samotě  prožít nějaký čas, zklidnit se a srovnat si věci v hlavě,“ dodal Malátný.

Píseň vznikla během covidové pandemie. „S klukama jsme se scházeli, skládali a vymysleli během toho období spoustu písniček na desku. Dvě srdce vejpůl úplně nejdřív uzrály a najednou to byla píseň, která byla hotová. Byli jsme z ní nadšení,“ dodal lídr kapely Chinaski o songu, který je pro něj hodně osobní.

Snímek Prezidentka přijde do kin už 23. června. Za scénářem a režií stojí Rudolf Havlík, film produkuje společnost Marlene Film Production, distributorem je společnost Bioscop.