Zámek Třešť je skvělá volba, pokud toužíte po dobré gastronomii a příjemné regeneraci

Novorenesanční Zámek Třešť v okrese Jihlava byl nově otevřen jako hotelový komplex s restaurací, který je skvělým místem pro vaši dovolenou, svatby, je i ideálním prostorem pro kongresy. Úplnou novinkou je moderní gastronomie, wellness a také propojení se spisovatelem Franzem Kafkou, který v Třešti pobýval na počátku minulého století u svého strýce Siegfrieda Löwyho.

Poslední významné úpravy budovy proběhly pod vedením Ferdinanda a Leopolda ze Sternbachu v roce 1860, kteří uvedli zámek do původní renesanční podoby. Odstranili řadu barokních prvků a vtiskli mu současnou podobu. Poslední úpravy trvaly celé 2 roky a týkaly se především interiéru. „Jsem pyšná, že se nám podařilo vytvořit jedinečný projekt Boutique hotelu v prostorách zámku. Jednoduchý styl a propojeni s Franzem Kafkou a jeho malůvkami je velmi unikátní,“ říká Pavla Pěkná, ředitelka hotelového komplexu. Z rukopisu Franze Kafky je vytvořené i logo zámku. Jeho jméno nese nejen restaurace, ale i jeden ze salonků. Připravuje se také výstava, která podrobně zachytí vztah Franze Kafky a dalších význačných osobností k malebnému městečku na Vysočině.  

Zámek Třešť je obklopen rozsáhlým zámeckým parkem, kde se vyznával ze svých láskyplných citů ke své dívce i sám Franz Kafka. Od května letošního roku je zde umístěna stálá geologická expozice s názvem Geopark Třešť. V tomto krásném a udržovaném parku se našlo místo i na nezbytnou bylinkovou zahrádku. Šéfkuchařka Nikola Kittlerová, která čerpá z tradičních českých receptur a neotřele je inovuje, si bez ní některé recepty nedokáže vůbec představit. „Naše kuchyně je zaměřená na původní staročeské recepty předělané do moderního pojetí. Využíváme lokální dodavatele a vlastní bylinky ze zámecké zahrady,“ potvrzuje Pavla Pěkná.

Zaujala vás možnost strávit několik dnů ve zcela nových zámeckých pokojích? Máte rádi staročeské pokrmy v moderním pojetí zkušených gastronomů? Chcete se nechat hýčkat ve wellness zóně, kde si můžete vybrat z celé řady regeneračních procedur, které vyprostí vaše tělo z únavy a pozitivně naladí vaši mysl? Pak už jste našli to správné místo. My jsme si vše vyzkoušeli a Zámek Třešť můžeme odpovědně doporučit!