Nadační fond Propolis 33 naděloval charitám

V půvabných prostorech projektu Elegantní Česko na Malé Straně proběhlo slavnostní předávání šeků nadacím, které podporuje projekt Jsem žena. Komorní akci pořádal Nadační fond Propolis 33 zakladatelky Lilie Khousnoutdinové, který nedávno oslavil první výročí od svého založení.

Po zahájení Lilie Khousnoutdinové, jež představila aktivity nadačního fondu, byla pozvána na podium Veronika Stirber, zástupkyně italské kosmetické firmy a společně s autorkami projektu Jsem žena, Lilií Khousnoutdinovou a Michaelou Šedo předala šek v hodnotě 45 000 Kč. Šek si přebrala Kateřina Sokolová pro její nadační fond AutTalk, Bára Nesvadbová a její Nadační fond Be Charity a Taťána Kuchařová, která zastupovala její Nadaci Krása pomoci.

Gró slavnostního setkání v prvorepublikově laděném salonu Elegantního Česka představovalo předání šeků charitám, které minulý rok podporoval třetí díl projektu Jsem žena, nazvaný Jsem žena, jsem kněžka.

Vybrané peníze dostaly Nadační fond Slunce pro všechny a organizace DEBRA ČR z dražby fotografií, jež proběhla ke konci minulého roku v pražském Centru současného umění DOX. Šek v hodnotě 52 000 Kč si za Nadační fond Slunce pro všechny přišla převzít její patronka Nikol Kouklová v doprovodu ředitelky Blanky Dvořákové. Šek vypsaný na stejnou částku poputuje také organizaci DEBRA ČR, jíž v projektu zastupuje Jitka Čvančarová.

„Překvapilo mě, jaká krásná částka se vybrala,“ radovala se herečka Nikol Kouklová, která se s manželem Karlem Heřmánkem chystá začátkem července pracovně na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. „Tuším, že ředitelka Nadačního fondu Slunce pro všechny, Blanka Dvořáková peníze využije na renovaci zařízení pro handicapované klienty a na dovybavení škol,“ dodala Nikol s tím, že nadační fond zastupuje nejen děti, mládež, ale i seniory. Její slova pak potvrdila samotná paní ředitelka, která měla z vybrané částky velkou radost.

Na největší filmovou událost roku se chystá i Kateřina Sokolová, která se nedávno vrátila ze slunné Mallorky. Prozradila však, že „dovolenkovat“ bude i během letních prázdnin. „Pořád se něco děje,“ usmívala se a dodala, že její Nadační fond AutTalk se teď primárně zaměřuje na finanční podporu rodin pečujících o autisty. „Žádostí nám chodí opravdu mnoho, tedy částka poputuje tímto směrem.“ 

Že se v rámci Nadačního fondu Be Charity stále něco děje, se rozpovídala její zakladatelka Bára Nesvadbová. „Novinkou je, že jsme přibrali dva nové projekty. První projekt se týká pořizování protéz pro lidi po amputaci a druhý projekt je o podpoře paliativní péče u Boromy, kam pořizujeme polohovací lůžka a vitamíny. V rámci Helppesu podporujeme terapie dotekem určené pro lidi uvázané na lůžko. A právě tam půjde celá částka, kterou jsme od vás dostali.“ A jaké má Bára plány na léto? „Dokončili jsme scénář podle mé novely Přítelkyně, takže chystáme natáčení filmu. Pak mě čeká krásný výlet s Bi, na který se nesmírně těším,“ prozradila Bára. „Neapol, Pompeje, Malfa, Capri.“ S vážnou tváří pak ale dodala, že nepřehlíží otřesy okolo rodinného zákona, a proto, i vzhledem k tomu, že se obklopuje mladými lidmi okolo sebe, kteří umí být otevření, by se ráda zasadila o manželství pro všechny a nenechala zákon padnout.