Kateřina Brožová v roli producentky: Na Mělník přiváží velké komedie i nejslavnější muzikál

Mnozí měli doposud Kateřinu Brožovou pouze za herečku a příležitostnou zpěvačku. Ovšem mnozí netuší, že ona působí v českých muzikálech celou řadu let a stála například i u vzniku jednoho z nejslavnějších muzikálů u nás – Noc na Karlštejně. Řadu let hrála hlavní roli v Hudebním divadle v Karlíně, a právě tohle veleúspěšné dílo spolu s dalšími komediemi přiváží na Mělník.

Od tohoto týdne se na nádvoří mělnického zámku hraje jedna komedie za druhou od různých společností a divadel. „Nechybí jména jako Simona Stašová, Petr Nárožný, Martin Zounar, Jana Paulová, Václav Vydra, Ondřej Vetchý, Karel Roden a řada dalších. Kromě toho zde proběhne i koncert Mariana Vojtka a vedle od 28. července pak začneme s naší agenturou Divinus hrát právě Noc na Karlštejně, tu původní, originální, kterou jsme roky hráli v Karlíně.  S některými kolegy jsem to už hrála v Karlíně, jiní do tohoto velkolepého projektu vstoupili. Hráli jsme týden v Praze na Občanské plovárně a ohlasy jsou úžasné,“ pochvaluje si herečka, ale i producentka Kateřina Brožová. Ta právě na zámku Mělník během covidu pořádala živé streamové koncerty, na nichž vystoupila řada umělců, včetně například Hany Zagorové. 

V Noci na Karlštejně se v roli Elišky Pomořanské alternuje s Monikou Absolonovou a diváci uvidí a uslyší i Petra Štěpánka, Sabinu Laurinovou, Marka Vašuta nebo Petra Baťka a mnoho dalších.

„Letošní léto mám pracovní, na dovolenou není čas. Takže pokud mám pár dní volno, jedu na Orlík na ryby, které ale pak pouštím zpět, nebo se vykoupu a dám s mými pejsky procházky. To je pro mě největší relax. Do toho hraju další představení Terasa a pak produkuji i hru Linda, kterou jsem hrála roky na Vinohradech a nyní ji mám ve své produkci,“ vyjmenovala své dosavadní projekty Brožová.

Jak s nadsázkou dodává, nechápe prý lidi, kteří tvrdí, že se nudí. „Nuda? Co je to nuda, to je nějaké cizí slovo? Jak se žena, zvlášť pokud má domácnost, psy, nebo práci anebo rodinu může nudit? Naštěstí mně práce, ale i ty domácí, baví. Takže když nehraju, nezařizuju, žehlím, uklízím, vařím, starám se o koně nebo zahradu,“ dodala Kateřina Brožová, která už řadu let žije sama se svou dcerou Kateřinou. Ta se už ale pomalu osamostatňuje a má svého přítele.

„Já všechny mohu uklidnit, že nejsem zadaná a upřímně, ani bych momentálně na nějaký vztah neměla čas a energii. Můj partner je moje práce,“ dodala Brožová.

Foto: Agentura Divinus, Monika Navrátilová a archiv K. Brožové