Když chcete ráno začít naslano! Na nové granole od Mixitu si pochutnají i milovníci anglických snídaní

Těšily se vaše chuťové buňky na další lyo ovoce a hoblinky čokolády? Tak to je v Mixitu tentokrát pěkně vypekli. U pecí se totiž rozhodli, že už nechtějí být jen za slaďouše, ale ukážou světu i svoji slanou tvář. Tak se zrodila nová Slaná granola se sušeným sýrem. Vločky to v ní pečou se směsí ořechů a semínek a na brunch nezapomněli přizvat oblíbené duo Cheddar – Red Leicester. Tenhle mix zláká i fandy tradičních vajíček!

Co se týče snídaní, jste buď tým sladkých, nebo slaných. A co si budeme povídat, ty druhé granola doteď spíše zanedbávala. V Mixitu se ale žádné chuťové diskriminace netrpí, a tak bylo jasno. Trocha vloček, hrst ořechů, stejně tolik mandlí, dva druhy semínek, pokapat olivovým olejem, přihodit trochu rozmarýnu, zakápnout troškou javorového sirupu a celé směsi nakonec dopřát lehkou letní přepršku mořské soli. Něco tomu ale ještě chybělo… Pro pomoc sáhli ke známým firmám, a jakmile do pece přiskočila oblíbená dvojice Cheddar – Red Leicester, nový slaný snídaňový mix byl kompletní. 

Nevíte, jak byste si se slanou granolou poradili? Snídaňových variant nabízí několik a výborné jsou všechny. Můžete si ji nasypat na vajíčka, přihodit do salátu, dát do sendviče nebo ji zobat prostě jen tak.

Slaná granola s pečeným sýrem, 250 g, 159 Kč. Složení: slaná granola z pece 80 % (ovesné vločky, lískové ořechy pražené, mandle, lněná semena, pekanové ořechy, dýňová semena, olivový olej, agávový sirup, javorový sirup, mořská sůl, rozmarýn), Cheddar 10 %, Red Leicester 10 %.

Klasici si můžou pořád osladit ráno tradičními chutěmi granoly - slaného karamelu, čokolády s ořechy, kombinací maliny+mandle nebo exotickou Piña Coladou. Slaná granola se sušeným sýrem je pro všechny ostatní. Ať už jste zarytí slaní snídaňáři, nebo jste jen zvědaví a ze sladkého tábora chcete (alespoň některá rána) dezertovat.