Chystáte se na výlet na koloběžkách? Máme pro vás tipy kam vyrazit.

Výlet na koloběžce – skvělá záležitost, jak spojit příjemné s užitečným. Je ideální pro všechny milovníky zábavy a zdravého pohybu na čerstvém vzduchu, hodí se jak pro jednotlivce, co si potřebují vyčistit hlavu, udělat něco pro své zdraví psychické i fyzické, ale je to i parádní týmová zábava. Ať už jste dva, tři nebo deset, děti i dospěláci, na kolobkách si užijete společných zážitků víc než na kole. Na kolobce přeci jen není takový problém držet se pospolu, prohodit pár slov, počkat na opozdilce nebo zastavit a v klidu se pokochat nádherným výhledem. Abychom vám ušetřili čas, vybrali jsme pár „cyklo“ tras ideálních právě pro koloběžky – zvládne je opravdu, žádný kopcovitý terén, příjemný povrch, pěkně rovinka nebo přiměřený sešup z kopce. Je super, dát si trošku do těla, ale každý výlet má být především ZÁBAVA!

Ideální pro Pražáky a okolní – pohodička podél Vltavy z Braníku na Zbraslav

Pohodlná rovinatá trasa vedoucí převážně po samostatných asfaltových cyklostezkách, vhodná i pro rodiny s dětmi. Začíná u branického nádraží, odkud se za pár minut snadno dostanete na cyklostezku, po které pofrčíte pohodlně stále podél břehu Vltavy až na Zbraslav. Tady se můžete před Zbraslavským mostem zastavit v oblíbeném občerstvení U Posledního Kelta (nebo i v jiném z mnoha kiosků s dobrotami, v sezóně jich je kolem cyklostezky dostatek). Ze Zbraslavi se ještě můžete zajet podívat až na konec samostatné cyklostezky k přívozu ve Vraném (4 km) nebo se můžete vrátit do Braníku, a to buď stejnou cestou anebo zvolit návrat po druhém břehu Vltavy.

https://www.pruvodce-kolobehem.cz/trasy/pohodlne-podel-vltavy-z-braniku-na-zbraslav

Střední Čechy – z Brandýsa do Kostelce pohodovou cyklostezkou podél Labe – vhodné

i pro rodiny s menšími dětmi

Nenáročnou trasu podél Labe můžete pojmout buď jako pohodový rodinný výlet s možností koupání na nedalekých Proboštských jezerech a s návštěvou krásného renesančního brandýského zámku a zámecké zahrady. Trasu si ale můžete občas dát i jen tak, na lehké koloběžkové protažení – a to téměř celoročně, protože sníh v Polabské nížině často nebývá.

https://www.pruvodce-kolobehem.cz/trasy/z-brandysa-do-kostelce-pohodovou-cyklostezkou-podel-labe

Střední Čechy – romantika v CHKO Kokořínsko nádherným údolím přes hrad Kokořín

Mírně náročnější modrá trasa, vede převážně po asfaltu nebo zpevněných, dobře značených cestách. V průběhu trasy jsou dvě silniční stoupání, která ale díky všudypřítomné krásné přírodě dobře utíkají. Čekají vás fantastické výhledy do středočeské kotliny a na Říp, projedete se romantickým lesním údolím obklopeným po obou stranách spoustou pískovcových skalních útvarů typických pro Kokořínsko a odpočinout si můžete buď prohlídkou středověkého hradu Kokořín, ale třeba také koupačkou v přírodním koupališti nebo v rybnících, kterých cestou směrem na Mělník potkáte nespočet.

https://www.pruvodce-kolobehem.cz/trasy/atraktivni-trasa-v-chko-kokorinsko-pres-hrad-kokorin-a-udolim

Jižní Čechy – z Mikulova na skok do Rakouska

Jednoduchá trasa s krásnými výhledy na Pálavu a Mikulov nabízí především pěkné svezení
po asfaltu. Nevynechejte návštěvu Mikulova. Prohlédnout si zde můžete historické centrum nebo navštivte některý z místních podniků. Doporučujeme zavítat do Café Bárta, které má terasu s úchvatným výhledem na Mikulov. V Březí se zajeďte občerstvit do Hospůdky
na Kovárně, která se nachází přímo na nádraží. V létě zde můžete zavítat také na koupaliště, příznivci vojenské historie zase ocení místní bunkry.

https://www.pruvodce-kolobehem.cz/trasy/z-mikulova-na-skok-do-rakouska

Zámek, ZOO, i trocha adrenalinu – okruh přes Hlubokou se zastávkou u ferraty

Tato úchvatná trasa bohatá už tak na řadu atraktivních míst je zpestřená přívozem přes Vltavu. Svezení separátní Vltavskou cyklostezkou podél řeky je velmi příjemné, ale i stezka po silnici je bezproblémová s nízkou frekvencí provozu. Největší atrakcí je samozřejmě zámek a park
v Hluboké nad Vltavou, ovšem příznivci lezení po zajištěných cestách jistě uvítají zastávku
u ferraty. Ovšem POZOR – pokud se pro ferratu Hluboká rozhodnete, pečlivě zvažte, na kterou z cest se vydáte. Obě vyžadují zkušenost a dostatek fyzických sil. Pokud dáte přednost návštěvě ZOO Hluboká, není to žádná hanba. Hlady ani žízní zde určitě trpět nebudete, občerstvovacích možností je cestou dostatek.

https://www.pruvodce-kolobehem.cz/trasy/okruh-pres-hlubokou-se-zastavkou-u-ferraty

Chcete si dát přeci jen víc do těla, vyrazit na jiný konec republiky, kde byste mohli brázdit na koloběžkách, ale nemáte čas hledat trasy a studovat jejich náročnost? Žádný problém! Mrkněte na www.pruvodce-kolobehem.cz, kde najdete stovky dalších nádherných lokalit a ověřených tras včetně detailního popisu parametrů a fotografií.