Finalista soutěže Muž roku 2022: 7. Philipp Stoimenov

Manažer, 30 let, Ostrava

Své kořeny má Philipp rozprostřeny po celé Evropě. Táta byl Bulhar, maminka Češka, babička Švédka, dědeček Jugoslávec. On sám se narodil v Německu. Domluví se německy a anglicky.

Pracuje jako manažer firmy s dětským zbožím, vede chod firmy, velkoobchod i maloobchod. Mimo pracovní dobu se vzdělává v oblasti podnikání a marketingu. Už totiž jednou jeho vlastní podnikání zkrachovalo a nyní nabírá cenné zkušenosti a doufá, že v budoucnu bude zase podnikat.

Nešel na vysokou školu, protože se mu ve dvaceti letech narodila dcera, musel se postarat o rodinu, pak přišel krach firmy, rozvod, problémy, a to bylo asi největší dno. Bylo mu tehdy 26 let. Pak si uvědomil, že by se měl zaměřit také sám na sebe a udělal to. Dneska je finalistou Muže roku a svoji účast bere jakou cennou zkušenost.

I když neuspěje, bude na sobě dál pracovat. Razí heslo: Věř si, děkuj, buď vděčný za to, co máš a nebuď arogantní. A pak má ještě jedno přání, přestože dceru už 4 roky neviděl, že ji jednou povede k oltáři. Dveře má u něj vždy otevřené.