Finalista soutěže Muž roku 2022: 11. David Pleva

Zámečník a trenér, 27 let, Teplice 

Diplomovaný nutriční terapeut, osobní trenér, lektor zdravé výživy na základních školách, spolumajitel zámečnické dílny, a ještě trenér tělesné výchovy předškolních dětí – to je výčet pracovních aktivit Davida Plevy. Koloběh práce je pestrý, ale jemu to vyhovuje.

Asi nejtěžší období zažil, když se po sedmi letech rozešel s přítelkyní a skončil u rodičů „na gauči“. Ještě měl rozdělanou školu, čekalo ho psaní absolventské práce a závěrečné zkoušky, do toho musel na praxe v nemocnici, připravoval se na kulturistickou soutěž a do toho řešil úvěr na byt… Bylo to hodně hektické období. Nyní žije David sám. Vaření mu jako nutričnímu terapeutovi nevadí, pračku také zapnout umí, ale za nepřekonatelný problém považuje složit prostěradlo na gumičku. V tom má prý rezervy.

Koníčkem je mu všechno, co dělá. V rámci zámečnictví vytváří třeba sochy z kovu, vyrobil si vlastní posilovnu. Tento rok se bude konat v Praze MS v naturální kulturistice, kterého se chce zúčastnit. Na finále do Náchoda pozve maminku a kamaráda, který ho do soutěže přihlásil.