Anděl mezi zdravotníky: soutěžící č. 1. Barbora Sedláková

42 let, Nemocnice Sokolov, vrchní sestra oddělení následné péče

Barboru Sedlákovou nominovala do soutěže Anděl mezi zdravotníky hlavní sestra sokolovské nemocnice. Je to odměna za úspěšné vedení oddělení následné péče, kde má jako vrchní sestra pod sebou čtyřicet spolupracovníků a padesát pacientů.

Nikdo z rodiny Barbory Sedlákové ve zdravotnictví nepracoval a rozhodnutí vystudovat zdravotnickou školu dodnes považuje za jedno z nejlepších rozhodnutí v životě. Barbora má vřelý vztah k seniorům již od školy pracuje na oddělení následné péče. Na seniory hledí s úctou, protože mají odžitý kus života. Velice ráda si s nimi povídá. Své práci rozumí a vykonává ji dobře a rozhodně ji neláká odejít pracovat na jiné oddělení.

V rodině sympatické Barbory Sedlákové žijí hudbou. Ona sama zpívá v sokolovském smíšeném sboru La dolce vita. Dcera zpívá v dětském sboru a mají občas dokonce i společné koncerty. Na hudební nástroje hrají obě její děti a samozřejmě hudbě hoví i manžel, který hraje na trubku v kapele.

Patronem i parťákem v soutěži Anděl mezi zdravotníky je Barboře Milan Peroutka. Přiznala, že ač je z koncertů na jeviště zvyklá, při focení fotky do kalendáře s Milanem Peroutkou a následných rozhovorech pro média, měla trému a prý ještě větší trému bude mít na finále 27. června v náchodském divadle.