Anděl mezi zdravotníky: soutěžící č. 4. Gabriela Bendová

29 let, Královéhradecká lékárna Hradec Králové, lékárnice

Magistra Gabriela Bendová přiznala, že vždycky chtěla pomáhat lidem. Ale… krev, zranění a traumata jí nedělají dobře na psychiku. Maminka byla zdravotní sestra, tatínek chemik a ji bavila biologie i chemie, a tak bylo rozhodnuta, zvítězila farmacie.

Na svém oboru oceňuje, že se stále vyvíjí, pořád se stále učí něčemu novému. Se zákazníky není vždy jednoduché vyjít, někteří si informace „vygooglili“ na internetu a jsou už přesvědčení, že jejich volba je správná a nenechají si v ničem poradit…, ale pak jsou lidé, kteří se rádi poradí. Když má možnost a prostor, chce každému poskytnout co nejlepší péči.

Do soutěže Gabrielu Bendovou delegoval šéf Královéhradecké lékárny Josef Dag Veselý. Nabídku přijala docela vyděšeně, ale nedostala možnost couvnout. Má trému a smíšené pocity, že nemá, co nabídnou. Míní, že v soutěži je prý více zajímavějších lidí, než je ona sama.

Gabriela Bendová je vdaná, ale děti ještě nemá. S manželem si pořídili psa a s ním v přírodě tráví každou volnou chvíli. Největší jejím koníčkem je poslech hudby, má ráda punk rock a rock. Uřvaná hudba prý vyjadřuje spoustu pocitů, a to ji nabíjí. Před zkouškou si vždy pouštěla kapelu 30 Seconds to Mars. Stejnou muziku si pustí i před finále soutěže Anděl mezi zdravotníky.