Anděl mezi zdravotníky: soutěžící č. 7. Jana Kudová

40 let, Městská správa sociálních služeb v Mostě – Domov seniorů Barvířská, pečovatelka

Jana Kudová se po škole rozhodovala mezi dvěma obory – zdravotnictví a krejčovství. Pokračovala tedy v rodinné tradici a vystudovala střední školu módy a krásy tvorby, obor dámská krejčová. Po škole ji lákala víc krejčovina, postupem doby, ale přešla do sféry sociálních služeb.

Jako odbornice dovede tedy posoudit pracovní oděvy od firmy 2P servis, ve kterém fotila fotku do kalendáře soutěže Anděl mezi zdravotníky. Pracovní oblečení si nemůže vynachválit.

Jana Kudová pracuje v oboru pečovatelství 11 let. Má na starosti asi 60 klientů, a i po té době ji dovedou senioři překvapit. Prý v poslední době začínají být smutní z toho, co se ve světě děje. Jana ví, že si v sobě musí vytvořit hranice, kam až smutky svých klientů může pustit.

Ráda relaxuje při práci na zahradě, ale také při šití. Poslední její módní kus, který si sama vytvořila, byly plesové šaty. Její patnáctiletá dcera nastupuje po prázdninách na zdravotnickou školu a zvolila si obor praktická sestra. Popřála ji k jejímu přijetí a samozřejmě ji upozornila i na to, že musí mít v sobě dostatek empatie a lásky k lidem, protože jinak se tento obor dělat nedá.