Anděl mezi zdravotníky: soutěžící č. 9 Jan Sedláček

37 let, Fakultní nemocnice Bulovka, zástupce vrchní sestry Klinika infekčních nemocí

Jan Sedláček pracuje ve zdravotnickém oboru 16 let. S úsměvem říká, že v patnácti letech šel na zdravotnickou školu s tím, že tam bude spousta holek. Že chce opravdu pomáhat si uvědomil ve třetím ročníku, kdy začali chodit na praxi. Začínal v Thomayerově nemocnici na chirurgické JIP, pak přešel Na Bulovku na ARO a posléze na infekční oddělení. Je rád, že zdravotních bratrů přibývá, jako silní chlapi jsou žádaní hlavně na odděleních s intenzivní péčí.

V době covidu proběhla pracovní fotka Jana Sedláčka médii, když na Bulovce aktivovali box JIP pro vysoce nebezpečné nákazy a on byl přitom oblečený do skafandru. Bohužel také ošetřoval i prvního pacienta, který na covid zemřel.

 O soutěži Anděl mezi zdravotníky Jan Sedláček věděl. Nominovali ho jeho nadřízení a on sám si došel pro zkušenosti k doktorce Kristýně Herrmannové, která se za Bulovku účastnila 1. ročníku.

Jan Sedláček je srdcem fotbalista. V Mělníku trénuje mladé fotbalisty. Velkým koníčkem mu je i jízda na kole. Je ženatý. Má čtrnáctiletého syna, který také propadl fotbalu.