Anděl mezi zdravotníky: soutěžící č. 10 Šárka Trčková

51 let, Městská nemocnice Ostrava, staniční sestra Neurochirurgie JIP

Šárka Trčková pracuje ve zdravotnictví téměř 30 let. Po gymnáziu se nedostala na medicínu, a tak se rozhodla pro nástavbový obor zdravotní sestra. Začínala v domově důchodců. Po mateřské dovolené nastoupila na oddělení neurochirurgie, kde se postupem času vypracovala na sestru JIP a nyní pracuje na pozici staniční sestry. Každá práce prý měla svoje a přinesla ji cenné zkušenosti.

Při rozhodování, kam jít po gymnáziu, sehrál roli i její obdiv k uniformám, byla dokonce přesvědčená, že dělá obor zdravotní sestra atraktivnější. Dnes svůj obor považuje za velmi prestižní zaměstnání a je přesvědčená, že nikdy nebude mít žádný zdravotník problém sehnat si práci. Miluje svoji práci a stále se s nadšením vzdělává.

Soutěž Anděl mezi zdravotníky zná Šárka Trčková již z předešlých ročníků. Nominovala ji vrchní sestra a účast bere jako velký relax. Vzhledem k tomu, že tancovala ve folklorním souboru a má za sebou řadu vystoupení, má trému z jeviště opravdu minimální.

Šárka Trčková je vdaná a má dvě děti. Starší syn je architekt a mladší studuje pedagogiku. Ráda chodí po horách, miluje Beskydy a je hrdá, že s manželem zvládli Beskydskou sedmičku, což je extrémní přechod Beskyd přes 7 kopců s nadmořskou výškou nad 1000 metrů. A pozor je to regulérní mistrovství ČR v horském maratonu dvojic.