Anděl mezi zdravotníky: soutěžící č. 11 Jitka Mlíková Seidlerová

45 let, Fakultní nemocnice Plzeň, zástupkyně přednosty pro léčebnou péči II. Interní klinika

Paní docentka Jitka Mlíková Seidlerová vysvětlila, že za dlouhým názvem zástupkyně přednosty pro léčebnou péči se skrývá slovo primářka, a to znamená zajistit praktickou a administrativní činnost celé kliniky, která zaměstnává asi 50 lékařů a 150 sester. Její specializace je hypertenze, proto ještě navíc má dva a půl dne v týdnu svoji ambulanci. Protože jsou výukové pracoviště, značný čas věnuje také přednáškám a praktické výuce budoucích lékařů, sester a záchranářů.

Doktorát dělala Jitka Mlíková Seidlerová v zahraničí, strávila čtyři roky v Belgii a přivezla si neocenitelné zkušenosti. Přišla i krize, kdy se střetávaly zájmy rodiny a kariéry. Naštěstí nastoupil manžel a hodně pomohl. Paní docentka nemůže říct, že v její kariéře bylo něco nepřekonatelně těžké. Tituly jsou prý jen taková drobnost, kterou nechce ani zmiňovat. Však také všechny diplomy, akreditace a ocenění má strčené v gauči, je to pro ni jen kus papíru. Větší radost má, když se jí podaří napsat dobrý odborný článek nebo že se v praxi v nemocnici posunou o kus dál.

O soutěži Anděl mezi zdravotníky Jitka Mlíková Seidlerová povědomí měla. A když jí sdělili, že do soutěže půjde, myslela si, že to je legrace. Nejprve volala na tiskový odbor a tam se dozvěděla, že ji nominovala náměstkyně pro ošetřovatelskou péči. Přiznala, že na dění kolem soutěže se moc netěší, protože nemá ráda oficiality, ale bude se snažit uspět co nejlépe.

Jitka Mlíková Seidlerová je vdaná, má sedmiletou dceru a mezi její koníčky patří turistika a plavání.