Stáňa Šlosserová: Udržitelná kapsulová móda nabízí nespočet vzájemných kombinací

Udržitelná kapsulová móda nabízí nespočet vzájemných kombinací, pak stačí mít jen několik základních kousků v šatníku, které lze vzájemně skvěle kombinovat. Když k tomu přidáte kvalitní a udržitelné materiály a osobitý styl, můžete i ze současných trendů vyladit požadovaný outfit. Zkušenou průvodkyní i pro vás může být při výběru stylistka Stáňa Šlosserová. V rámci veletrhu Styl a Kabo v Brně bude mít svůj workshop, o který je velký zájem. Její zkušenosti jsou velmi bohaté, za 20 let u filmu jako kostýmní výtvarnice a stylistka vypilovala postup, jak rychle, dobře a bez zbytečných investic sestavit základní šatník.

Když se řekne Styl Kabo, co si vybavíte jako první?

Vybavím si oblečení.

Jaký bude váš workshop na těchto veletrzích módy?

Workshop se zabývá udržitelností v módě a sestavením tzv. kapsulového šatníku, tedy mít jen ty nejzákladnější kousky, ze kterých dokážeme udělat všechny kombinace, co k životu potřebujeme.

Jak vnímáte současnou módu a trendy, kam se to posouvá, je to směrem k oné udržitelnosti?

Ano k udržitelnosti. Ale v současné době nevidím trendy, ale spíše vnímám to, že každý, kdo ví „kdo je“, si dokáže najít to, co potřebuje. Aby se dokázal projevit a objevil sám sebe.

Co vás v současnosti zaměstnává, čemu se věnujete?

Mám více projektů, na kterých participuji. Jedním z projektů je moje značka Jsem-Jsem, kterou dáváme dohromady s mojí kolegyní. Je to oděvní značka, kde sestavujeme ikonické kousky a já učím, jak je kombinovat dohromady a vybírat materiály, protože je šijeme. To je jeden projekt a pak jako filmová kostýmní výtvarnice zrovna pracuji na druhé sérii seriálu Kukačky, kterou vysílá Česká televize. Tam dělám výtvarníka kostýmů.

Co vás na práci nejvíc naplňuje, proč jste se pro ni rozhodla? Mám teď na mysli především kostymérku…

Ono je to propojené. A proč mě to baví? Myslím, že jsem zjistila, co je můj talent, a proto se mu věnuju. Všechny věci, které se toho týkají, se mi otevírají na cestě a já jen vstupuju do těch vod a tvořím je. Není to o tom, že bych si to vybrala, ale já se s tím prostě narodila.