Září může být zdravé pro každého

Začátek školního roku je stejným fenoménem, jako první leden. Také v tento čas přemýšlíme, co udělat jinak, jak žít a jíst zdravěji, a často k tomuto kroku motivujeme celou rodinu. Naštěstí už si zdravé suroviny a potraviny nemusíme vyrábět, neboť na trhu jsou k dispozici v dostatečném množství.

Třeba fermentované müsli – granola z produkce společnosti Probio, které se hodí na zdravé snídaně i svačiny. Základní surovina je v bio kvalitě, tedy bez reziduí pesticidů, hnojiv a herbicidů. Samotná fermentace pak zlepšuje stravitelnost a zvyšuje výživnost, neboť zajistí využití většího množství minerálních látek, vitamínů a vlákniny. Začíná nový školní rok. Ideální příležitost, začít zdravě jíst. Vaše děti si to zaslouží! A vy také.

Produktové informace:

Křupavé műsli – granola jahodová fermentovaná 300 g BIO

Více než 12 hodin fermentovaná granola s jahodami a mandlemi. Fermentace dodává jídlu

vyšší nutriční hodnotu, zvyšuje se jeho stravitelnost a využití živin. Granola je výborná na snídani  i ke svačině, podává se s jogurtem či mlékem. Vhodná je i na posyp dezertů, vč. zmrzliny. A skvělá je i jen tak do práce, na výlety… Jahodová granola má vysoký obsah vlákniny a příznivé množství bílkovin.

cena 90 korun

Křupavé műsli – granola (jednoporce) jahodová fermentovaná 50 g BIO

cena 24 korun

Křupavé műsli – granola čokoládová fermentovaná 300 g BIO

Více než 12 hodin fermentovaná granola s příjemnou čokoládovou chutí. Fermentace dodává jídlu vyšší nutriční hodnotu, zvyšuje se jeho stravitelnost a využití živin. Granola je výborná na snídani  i ke svačině, podává se s jogurtem či mlékem. Vhodná je i na posyp dezertů, vč. zmrzliny. A skvělá je i jen tak do práce, na výlety…Čokoládová granola má vysoký obsah vlákniny a příznivé množství bílkovin.

cena 79 korun

Křupavé műsli – granola (jednoporce) čokoládová fermentovaná 50 g BIO 

Křupavé műsli (granola) je od jiných výrobků v této kategorii odlišné procesem fermentace, který probíhá více než 12 hodin. Biopotraviny si o přírodní zpracování přímo říkají, neobsahují žádná rezidua pesticidů, hnojiv, herbicidů a nic tedy nestojí v cestě přirozeným mikrobiálním procesům.

cena 24 korun  

Přidaná hodnota:

Fermentace je v současné době čím dál více skloňovaný termín. Důvodem je přirozené moderní zpracování, při němž se zlepšuje stravitelnost a zvyšuje výživnost potravin. Co to tedy znamená v praxi? Díky procesu fermentace se štěpí složité organické komplexy na jednodušší, stravitelnější. Např. dnes tolik žádané rostlinné bílkoviny, které z obilnin těžko získáváme, se přemění fermentací na snadněji stravitelné aminokyseliny. Zpřístupní se minerální látky, vitamíny a další mikroživiny, kterých má náš organismus nedostatek.  Navíc je műsli celozrnné, obsahuje oves ve formě vloček (vysoký obsah betaglukanů – rozpustné vlákniny) a špaldu ve formě celozrnné mouky. Navíc jde tedy o produkt s vysokým obsahem vlákniny.

Balení:

300 g ideální na domácí snídaně, svačiny

50 g do práce, do školy, na cesty, výlety, do hor…

 Více informací naleznete na: www.probio.cz/hledej/granola