Hanka Kynychová se opět setkala s dětmi z dětských domovů

Už šestnáct let věnuje Hanka Kynychová a její tým část svého času dětem z dětských domovů. V rámci projektu Hejbeje se a zpívejte s Hankou Kynychovou vedou děti bez rodin ke smysluplnému trávení volného času, k tanci, zpěvu a dalším uměleckým aktivitám. Dva uplynulé ročníky probíhaly vzhledem ke covidu online, o to větší radost z osobního setkání provázela letošní ročník. Do pražského Fitka Hanky Kynychové se sjelo téměř osmdesát dětí ze sedmi dětských domovů z celé ČR.

„Letos jsme konečně po dvou letech s dětmi na živo, nejsme online a to je pro nás strašně krásné. Je něco jiného učit choreografie živě, kdy si na sebe můžeme sáhnout a mluvit spolu.  Pro letošní rok jsme vymyslely s mojí manažerkou Kateřinou Fingralovou koncept, kdy děti učíme nové choreografie, které se děti naučí na našem soustředění a představí je na svých vánočních besídkách, kam se pojedeme s týmem podívat, abychom zkontrolovali, jak to děti zvládly.  Takže dětem i k tetám nejen vyplníme volný čas sportem, ale také se jim postaráme o vánoční program. A všichni se už moc těšíme, až budeme moct v domovech nasát vánoční atmosféru. Snad nám to situace dovolí,“ vysvětlila známá česká cvičitelka.

Kromě tanečních disciplín pro děti všeho věku, měly děti možnost nastudovat i zpěv vánočních písní, využít mnoho workshopových lekcí a zase se po dvou letech společně bavit. Nevětší úspěch sklidil workshop drumcircle bubnování s Tokhim, který Nadační fond Hanky Kynychové podporuje už celou řádku let. V loňském roce dokonce spolu s Hankou Kynychovou a Policií ČR vytvořili projekt Chraň svůj svět, který právě prostřednictvím těchto workshopů má děti naučit, že si nemají bát spolu komunikovat, že vzájemná „analogová“ komunikace je mnohem lepší než online. A Tokhi opět dokázal, že je ve svém oboru mistr. Uměl si celou početnou skupinku podmanit svým bezprostředním a profesionálním přístupem. „Pozvání na akce Hejbejte se a zpívejte nikdy neodmítnu, pokud mi to čas a práce dovolí. Myslím si, že tyhle děti, které neměly v životě takové štěstí jako my, si zaslouží pozornost. A pokud ještě vidím, že je to baví a má to nějaký smysl, tak je to to nejlepší,“ popsal spolupráci známý bubeník bezprostředně pro workshopu.

Celé soustředění bylo zakončeno nejen tzv. ukázkami naučených choreografií, které Hanka Kynychová a tým bodovali po vzoru soutěže StarDance, ale také  návštěvou známých tváří, které přišly děti pozdravit a zazpívat. Zpěvačka Heidi Janků se tak rozvášnila, že si dokonce zula kozačky, aby dětem mohla ukázat na oplátku i svoje taneční umění. „Hanku a její charitativní aktivity podporuji už 10 let a vždycky sem ráda chodím. Děti jsou vděčné publikum, umí dát hned najevo jestli se jim to líbí nebo ne. Navíc si myslím, že tyhle aktivity mají velký smysl. Dnes jsme si to myslím všichni moc užili,“ sdělila známá zpěvačka, která samozřejmě nezapomněla ani na hit Když se načančám.

Svoje pěvecké umění přišla dětem předat i Linda Finková, která nejen zazpívala, ale také udělali pár rad, protože ji děti znají hlavně jako hlasovou koučku ze soutěže Tvoje tvář má známý hlas. Ani ona pozvání na akce Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou nikdy neodmítne. „Hanka je moje kamarádka. Navíc mám v sobě jasně dáno, že když můžu, tak pomůžu. Takže nemám problém občas někam poslat peníze nebo přijít zazpívat zadarmo. Myslím si, že by to tak měl mít nastavené každý člověk,“ svěřila majitelka jednoho z nejkrásnějších českých hlasů.

Mezi hosty pak nechyběly ani Kristýna Janáčková a Martina Gavriely, které rovněž nebyly na akci poprvé. Velký podíl na skvělé atmosféře akce pak měl i lektorský tým, který kromě Hanky Kynychové a Tokhiho skýtal také tanečníky Lukáše Prokopa a Jiřího Minaříka či zpěváka Honzu Höniga.

„Jsme moc rádi, že zájem domovů i po té dvouleté pauze stále trvá. Setkání s dětmi a tetami bylo neskutečně krásné a pozitivní. Po těch letech jsme se sešli a navázali, jako bychom se rozloučili včera. Zavzpomínali jsme těch uplynulých šestnáct let, na to co jsme spolu všechno prožili. A s týmem už se snažíme plánovat další aktivity, protože cítíme, že to má smysl. Tak snad nám to doba dovolí,“ shrnula atmosféru letošního ročníku manažerka Kateřina Fingralová.

Víkend plný radosti, smíchu, mnoha hodin tance a zpěvu završily slzy štěstí všech přítomných. Nejen z endorfinů, které mají blahodárný vliv na psychiku, ale hlavně z opětovného setkání a ze zjištění, že Hebejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou je stále jedna rodina. Tato rodina by ovšem nemohla existovat bez štědré podpory partnerů! Proto z celého srdce děkujeme za velkou podporu partnerům Úsovsko Food – výrobce tyčinek Fit, Mora, Green Idea, Oxyworld, Leifheit a KF production.