Václav Vydra přijde na brněnské výstaviště o víkendu omrknout karavany

Oblíbený herec a vášnivý koňák Václav Vydra pochází z velice slavného hereckého rodu a bylo by jistě překvapivé, že by se on sám nevydal cestou svých předků. S úsměvem jemu vlastním však připustil, že to mohlo být i jinak, kdyby… 

„Chtěl jsem dělat něco jiného, ale dopadlo to takto. Moje matematicko-fyzikální neschopnost mi nedávala moc na výběr, takže konzervatoř byla jasnou volbou,“ vzpomíná Václav Vydra, co rozhodlo, že  nakonec šel v profesních stopách svých rodičů. Na konzervatoř se připravoval sám, ale večer před zkouškami ho rodiče donutili, aby jim předvedl, co si připravil, ale nebylo to vůbec snadné. „Měl jsem strašně velkou trému, asi největší, jakou jsem kdy ve svém životě měl,“ přiznává oblíbený herec.

Na úplném začátku mu maminka Dana Medřická dala jednu hodně důležitou radu: „Vašíku, hlavně nehraj!  Roli nesmíš hrát, ale musíš ji žít, pak je to pravda. Na jevišti musí být pravda. Máma, děda a spol, ti na jevišti žili a nebyl to kompromis. Když je herec osobností, má vnitřní sílu dát to dál…,“ prozrazuje nejmladší z rodu Vydrů.

Václav Vydra je neustále v jednom kole. Svůj čas dělí mezi rodinu, herectví a koně. Své ženě Janě Bouškové je vděčný, že je tolerantní, protože právě ji nejvíce okrádá o svůj čas. Třeba společně stráví více času i díky karavanu, který si před dvěma lety pořídili se synem. Zdá se, že to bylo velmi dobré rozhodnutí. Komfort, který skýtá tento příbytek, si už vyzkoušel, když byl například s divadlem na zájezdu. Vyrazil už i dvakrát na hory a za pár dnů se vydá do Brna na Caravaning, aby se podíval na novinky, ale i na běžné věci, kterými by mohl karavan dovybavit.