Princ Mamánek Jana Budaře se vrací ve filmové verzi

Původní kniha herce Jana Budaře Princ Mamánek nyní vychází s exkluzivními fotkami z natáčení stejnojmenné filmové pohádky. Princ Mamánek: filmové vydání  vydává 18.10. nakladatelství XYZ (349 Kč).

Film Princ Mamánek vstoupí do českých kin 27.10. Ovšem už nyní je možné se na „filmové záběry“ podívat na stránkách v rozšířeném vydání knihy plném ilustrací a fotek. Originální pohádka od herce, režiséra a hudebníka Jana Budaře vypráví o rozmazleném princi, který dostane v den svých osmatřicátých narozenin pořádně (a konečně) za vyučenou. Princ Ludvík Otomar Karel XII. zrozený Vznešený je nadšeně opečováván svojí milující  maminkou, královnou Ludmilou. Není už dávno žádné bezbranné princátko, přesto se bojí takřka všeho. Na budoucnost, natož na případnou svatbu, nemyslí, celé dny na nic nesáhne a má pocit, že i dál bude trávit svůj život ve slastném nicnedělání. Jeho otec, moudrý král Radomil, má však jiný názor. Chce, aby byl jeho syn hoden jeho odkazu a stal se z něj dobrý král své země. A tak mu k narozeninám připraví skutečně kuriózní výchovný dárek… Ludvík se probudí v obyčejných vesnických šatech uprostřed hlubokého lesa, kde začne jeho nečekané dobrodružství. Začne zjišťovat jak vypadá skutečný život v reálném světě, za ochrannými hradbami mateřské péče i rodného hradu. Dospěje konečně v muže a moudrého panovníka?

Kniha i film jsou srdcovým projektem Jana Budaře. Původní knihu sám ilustroval a ve filmu, který režíruje, zároveň hraje i hlavní roli lehkomyslného prince.

Hvězdné je obsazení i dalších rolí a na snímcích se s hereckými legendami setkáte i na stránkách knihy. V roli milující královny se na plátno vrátila představitelka Arabely, slovenská herečka Jana Nagyová. Ludvíkova otce si zahrála další slovenská herecká hvězda Martin Huba. Princova drsného průvodce na cestě za poznáním skutečného světa, rytíře Hudrovala, hraje Ondřej Vetchý a Veronika Kubařová ztvárnila prostořekou dívku Bětu. Celým příběhem diváka provede Boleslav Polívka v roli vypravěče a hrobníka v jedné osobě.

Na žádnou z rolí se nedělal konkurz či zkoušky, všechny postavy obsadil Jan Budař adresně podle svého přání. „Já sám jako herec konkurzy nemám moc rád a role do filmu jsem hercům nabízel přímo na tělo. Měl jsem štěstí, že všichni mí vysnění herci svou roli v Mamánkovi přijali,“ říká Budař.