Bohemian Burlesque Festival, je největší burlesque události v Česku

V Brně a Praze uskuteční již 6. ročník Bohemian Burlesque Festivalu, největší burlesque akce v České republice. Diváci uvidí během čtyřdenního festivalu ve dvou městech až 70 účinkujících ze 17 zemí. Na jedinečný festival opojného kabaretu a burlesky se do Česka sjedou slavní umělci z celého světa. Víkend plný žhavých show představí českému publiku burlesku světové úrovně v mnoha žánrech a celou řadu kabaretních disciplín od rozmanité škály umělců. Chybět nebude ani tradiční volba Bohemian Queen a Princess nebo workshopy s hlavními hvězdami akce – Sweetpea z USA a Misty Lotus ze Švýcarska, která titul Bohemian Queen vyhrála v roce 2017.

Producentka Lucie Čihánková alias Angelica G. L´Amour říká: “Náš festival je pro všechny, chodí na nás rozmanité publikum od mladých párů a skupin kamarádek až po lidi i důchodového věku, kteří rádi chodí za kulturou. Největší radost máme z našich stálých fanoušků a když na nás chodí třeba celé rodiny, dospělé, děti se svými partnery a rodiči. Burleska přinese radost do života a únik ze všednosti každému.”

Bohemian Burlesque Festival: Bohemian Cabaret Brno
Místo konání: Cabaret Des Péchés, Brno
Datum: čtvrtek 17. listopadu od 20:00

Šestý ročník Bohemian Burlesque Festivalu odstartuje tradičně ve čtvrtek v Brně tentokrát za účasti 17 umělců. Je to jedinečná šance vidět ty nejlepší kabaretní a burlesque umělce z celého světa přímo v Brně na největší show roku. Pestrý program podtrhne atmosféra populárního barového divadla Cabaret des Péchés, kde má Bohemian Burlesque domovskou scénu. V sobotu se část zahraničních umělců do Brna vrací an akci Festival Encore, která probíhá paralelně k hlavnímu sobotnímu programu v Praze.

Bohemian Burlesque Festival: Bohemian Cabaret Prague
Místo konání: Grand Hotel Bohemia Boccaccio sál, Praha
Datum: pátek 18. listopadu od 19:30

Jen ti nejlepší umělci ze světové i české burlesky se představí na pražské gala show v barokním sále Boccaccio. Diváci se mohou těšit na exkluzivní čísla hlavních hostů a dalších profesionálních vystupujících z celého světa a zažít neopakovatelnou atmosféru barokního sálu s tajným speakeasy coctail barem, který k burlesce a kabaretu neodmyslitelně patří.

Bohemian Burlesque Festival: Bohemian Market
Místo konání: Autoklub ČR, Praha
Datum: sobota 19. listopadu od 12:00

Denní akce, kde si lze zakoupit vintage a alternativní módu a doplňky, které budou představeny i na módních přehlídkách. Trh se spoustou šperků, ozdob do vlasů, s klobouky, retro a vintage šaty, prádlem a burlesque doplňky zpříjemní sobotní odpoledne. Součástí marketu je i vystoupení 22 vycházejících hvězd burlesky, rozhovor s hlavními hosty a panelová diskuse o body image a sebevědomí. Účastníci se také mohou nechat učesat a nalíčit v retro stylu a užít si vystoupení zpěvaček. Letos nově je zařazena i Pin UP soutež Bohemian Pinup.

Bohemian Burlesque Festival: Bohemian Queen Night
Místo konání: Autoklub ČR, Praha
Termín: sobota 19. listopadu od 20:30

Závěrečná gala show, jejíž součástí bude i soutěž o korunku a tituly Bohemian Queen a Princess a o cenu za nejlepší kostým. V soutěži se představí 12 tanečnic z celého světa, které diváky uhranou propracovaností a svůdností svých show. Poté v druhé polovině vystoupí i hlavní hosté a hvězdy festivalu.

O Bohemian Burlesque Festivalu:
Produkční společnost Bohemian Burlesque byla založena Lucií Čihánkovou alias Angelicou G. L´Amour v roce 2013 a stála za první českou mezinárodní burlesque show. Jejím posláním je tvořit okázalé burlesque a kabaretní akce v Praze, Brně a v regionech a díky festivalu rozšířit povědomí o umění burlesky a kabaretu v České republice. Bohemian Burlesque také vychovává na kurzech nové talenty na české scéně a dává jim přiležitost se učit od nejlepších zahraničních hvězd, které na festival jezdí.

Název společnosi i festivalu byl zvolen pro zvýšení povědomí o původního významu slova Bohemian - Czech mezi zahraničními, zejména anglicky mluvícími umělci.

Vstupenky lze zakoupit v síti SMSticket či na webových stránkách festivalu: Brněnská akce i páteční pražská akce jsou již téměř vyprodány.

https://www.bohemianburlesquefestival.com/