Úspěšná dětská písničkářka Míša Růžičková pokřtila nové DVD: Kmotrami byly známé české maminky

Písničkářka, textařka a skladatelka Míša Růžičková se už bez mála dvacet let věnuje tvorbě pro děti. Na jejím kontě je mnoho tanečních DVD a hudebních CD pro nejmenší děti. Pravidelně jezdí za dětmi po celé republice do vyprodaných sálů kulturních domů, kde s ní mohou tančit ty nejmenší děti už od dvou let.

Nejnovější DVD, které je v řadě už deváté a nese název Cvičíme s Míšou 9 – Veselé písničky pro nejmenší: Dobrodružství s mořskou vílou Lili, se autorka rozhodla pokřtít ve velkém stylu. Do oblíbené kavárny Václava Posířila Café & Bar Stromovka Collection pozvala známé maminky i s jejich ratolestmi, aby nové písničky společně pokřtily.

Martina Gavriely tvorbu Míši Růžičkové velmi dobře zná, protože na ní její syn prakticky „vyrostl“: „Lee už je větší, takže ovládá YTB a poslední dobou si pouští spíše hudbu svého táty a Troublegang, s kterým Marcus hraje. Ale na Míše Růžičkové vyrostl a to hlavně na písničce Popeláři. To u nás běželo skoro nonstop. Takže si myslím, že ta milionová shlédnutí, která její písničky mají, jsou i naší zásluhou. Když přišlo pozvání od Míši, tak mě to strašně potěšilo, jsme skalní fanoušci,“ vysvětlila se smíchem bývalá moderátorka, kterou v současné době živí hlavně prodlužování vlasů. Dokonce připravuje i otevření vlastního salónu. „Tím, že jsem pracující matka, tak si beru syna s sebou do práce, protože můžu. On nechce chodit do školky a já jak jsem starší matka, tak ho nechci nutit. A tím pádem občas na tom telefonu je, pak se mu zase tři dny v kuse věnuji, protože mám volno. Proto jsem ráda, že existují takové pořady, jako má Míša Růžičková,“ doplnila trojnásobná máma Gavriely.

Kate Matl dorazila s dcerou Karolínkou, které jsou necelé dva roky, ale na svůj věk je velmi vyspělá. Takže se zdá, že se zrodila nová fanynka Míši Růžičkové. „Karolínce je rok a třičtvrtě. Je strašně zručná, miluje titěrné věci. Má takovou hru, která je pro děti od tří let, taková magnetická stěna, kde je holčička a můžete si jí oblékat a ona to bezvadně zvládá. Baví jí to a vydrží u toho strašně dlouho. Je strašně společenská. Je v pohodě. Je to spokojené dítě,“ vysvětlila zpěvačka, která je známá také v Německu, kde pravidelně vstupuje s DJ Bobem. A kdo se o její dceru stará, když je v Německu? „Mám chůvu a Karolínka tak zůstává v Čechách. Měla jsem jí na pár koncertech, ale takhle je to lepší. Nechci jí brát dětství. Myslím si, že pro ní je to takhle daleko lepší. Navíc naše chůva Maruška má dvě děti, takže je v kolektivu a moc jí to baví,“ svěřila Matl a dodala nedávnou zkušenost: „V září jsem měla dvacet koncertů, tak jsem s ní byla jen čtyři dny. Ale týden byla se mnou na koncertech. Karolínce se to líbilo, ale já jsem z toho byla vyřízená, neměla jsem čas si v klidu umýt hlavu, nalíčit se, připravit se. Ona si to užila. Byla sice unavená, a i ve školce pak nebyla ve své kůži. Ale strašně jí to bavilo, nestrádala. Nicméně myslím si, že ten život tady v Praze, je pro ní lepší. A já se jí pak ve volných dnech maximálně věnuji.“

Další kmotřičkou byla Kristýna Janáčková, která dorazila sice bez synů, ale svěřila, že její starší syn Louis Frederic je v tanci velmi úspěšný. „Starší syn je pohybově nadaný, od pěti let navštěvuje Danceway, což je taneční škola zaměřená na street dance a hip hop. Dokonce je dvakrát mistr ČR. Baví ho to, vystupuje, soutěží. Od malička v sobě měl rytmus a lásku k tanci.  Od tří let si pouštěl třeba Michaela Jacksona nebo Bruno Marse a moc mu to šlo, udržoval rytmus, takže jsme ho v tom podporovali a podporujeme i nadále. Je úspěšný nejen v battlech, ale také v duu s kolegyní Nelinkou. A dokonce ho čeká natáčení videoklipu pro sportovní značku,“ pochlubila se úspěšným synem známá herečka.

Houslistka Markéta Muzikářová známá hlavně z tria Inflagranti na svých dětech testuje, které skladby má zařadit do svých vystoupení. „Moje děti doma poslouchají muziku hodně, protože doma zkouším na vystoupení. A já to na nich i testuju, jestli je to baví nebo ne. Sice zkouším v pracovně, ale není odhlučněná, tak pak pozoruji dceru, jestli sedí a poslouchá a nebo jestli u toho začne tancovat. Ona moc ráda tancuje, takže když je hudba dobrá, tak tančí a já vím, že ten kus je dobrý a do vystoupení ho zařadím,“ vysvětlila trojnásobná maminka a dodala, jak to mají doma s využíváním technických vymožeností: „Chtěla jsem ´no tablet´, ale to jsem pochopila, že syn by pak ve škole byl úplný outsider. Ale třeba nemáme žádnou herní konzoli. Když syn chce, tak si zahraje u kamaráda, ale doma to nemáme. Já se je snažím vést k tvůrčí činnosti. Dcera ráda tancuje a má každý den povoleno půl hodiny na YTB, takže si teď pouští písničky Míši Růžičkové, vždycky si její písničky sama najde a tancuje s ní.“

Regina Řandová je nejen maminkou, ale už také dvojnásobnou babičkou. Protože se jako herečka pohybuje v uměleckém prostředí, vede k hudbě i svoje vnuky. „Vnoučci jsou s rodiči na výletě, proto se mnou dnes nedorazili. Jinak s nimi trávím hodně času. Oba dva od malička jakmile slyší muziku, tak hned tančí. Zkouší hrát na klavír, hrajeme si jak zpívá ptáček, jak medvěd a postupně nenásilnou formou se k hudbě dostávají. Ten větší  dokonce přišel ze školky s tím, že by chtěl začít zpívat. Z toho mám radost. Navíc mají štěstí, že tam, kde bydlí, je hned za rohem lidová škola umění, kam jsem já chodila, takže vím, že je tam výuka kvalitní,“ svěřila herečka, které už nikdo neodpáře její osudovou roli Jolany ve filmu Zdeňka Trošky Bota jménem Melichar.

Moderování celého křtu se ujala maminka dvojčat Štěpánka Duchková. Její synové, kterým je už třináct let, trvali na tom, že chtějí maminku na tuto akci doprovodit, a dokonce si s Míšou Růžičkovou ochotně zatančili. „Kluci se už vymezují tak, že jsou každý trochu jiný. Ale oba společně se připravují na přijímačky na víceleté gymnázium. Nicméně neupínáme se k tomu. Buď to vyjde nebo ne,“ sdělila moderátorka.

A kde sama Míša Růžičková bere inspiraci k tvorbě nových písniček? „Jaké skladby dám na nové DVD, to nikdy nevím přesně. Když složím písničku, tak si pak řeknu, tohle by mohlo rozvinout nějakou část dětské motoriky nebo vytvořím logopedickou písničku. Takže je to různé. Pak skladby s dětmi natáčíme a jedenkrát za dva roky vzniká DVD. Ale samozřejmě jsem i na YTB, mám 333 000 odběratelů, takže mám chuť stále tvořit nové a nové skladby. Některá videa na YTB mají až několikamilionová shlédnutí, což mě moc těší,“ vysvětlila oblíbená písničkářka a doplnila, jaké je poslání její tvorby: „Děti často sedí u televize, ale já bych byla ráda, kdyby se u televize hýbaly. Proto se snažím čím dál víc do písniček zapojovat sport. Na novém DVD je dokonce i hokejová písnička.“

Tvorbu Míši Růžičkové můžete sledovat nejen na sociálních sítích FB a IG, ale také na jejím YTB kanálu https://www.youtube.com/@MisaRuzickovaMinidiskoteka/videos. Samozřejmě si můžete zakoupit i její DVD, CD a navštívit její vystoupení. Všechny informace pak najdete na https://minidiskoteka.cz/