Nejlepším dárkem je společně strávený čas: zážitky, které potěší kdykoli v roce

Darujte noc v herbáři

Pokud chcete někoho potěšit netradičním ubytováním, pak by se vám mohlo líbit v Zahradníkově domku, který je součástí Zámku Žďár nad Sázavou. Stavba původně z 18. století prošla rozsáhlou rekonstrukcí. V apartmánech si budete připadat jako v herbáři nebo zahradě, jako dekorace slouží květiny, ať již v podobě sušených kytek nebo na plakátech.  Ubytování se nachází přímo v zámeckém areálu pod památkou UNESCO, Poutním kostelem sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře. Součástí zámeckého areálu je také Muzeum nové generace, které se v roce 2016 zařadilo mezi nejkreativnější muzea ve střední Evropě.

Více na www.zamekzdar.cz

Vybírat můžete také z glampingového ubytování, obdarovaný jistě ocení vaší originalitu a čas strávený společně na krásném místě je tím nejlepším dárkem.

Hidden Retreat: sauna v soukromém lomu

V areálu zatopeného lomu u Lipnice nad Sázavou pluje malá dřevěná chatička se saunou a střešní terasou. Zdejší přírodní wellness, které se nachází v náručí barevných skal, nabízí jedinečný zážitek v srdci přírody. Po odpočinku v sauně pokračujte do relax zóny, která je součástí plovoucího pontonu. Z ochozu můžete skočit rovnou do ledové vody. Ubytování budete v tinyhousu, která vám zajistí veškeré pohodlí.  Čeká zde na vás velká postel, zařízená kuchyňka, vyhlídková terasa nad lomem s grilem, Hot Tub, a především unikátní plovoucí sauna. Plující objekt navrhli architekti z Ateliéru Hra v pražských Nuslích.

https://hiddenretreat.cz/

Rocksky house: Ve dne mezi stromy, v noci pod hvězdami

Designový lodní kontejner, který se nachází na dohled od hradu Lipnice, je vybavený celou spoustou detailů, díky kterým posouvá zážitek z glampingu na další úroveň.

Jak říkají autoři, je zde spousta funkčních rekvizit, které nutí každého, kdo vstoupí dovnitř přemýšlet a podněcují chuť něco vytvořit. Ve dne člověk žije okolím. Příroda se před očima neustále mění a nabízí neopakovatelné okamžiky, které lze pozorovat přímo z terasy. V noci se Rocksky House promění dle nálady. Chcete sedět uvnitř a dívat se ven, všechno zhasnete a pozorujete hvězdy. Chcete se naopak odříznout od okolí a užít si intimitu, rozsvítíte si uvnitř a LED pásek v ložnici natónujete do barvy, kterou máte rádi. Další vizí, na které se již pracuje, je vytvořit z Rocksky House malou observatoř, ve které se můžete stát průzkumníky celého vesmíru.

https://www.rockskyhouse.cz/

Rodinná farma Tasov: skvělá gastronomie a spousta společných zážitků

Z rodinné farmy Tasov nedaleko Velkého Meziříčí si odnesete zážitky nejen gastronomické. Dozvíte se víc o hospodaření, sami si vyzkoušíte třeba krmení zvířat, práci dřevorubců, pekařů či sýrařů. Své výtvory pak i ochutnáte. A navíc si v krásném a klidném prostředí skvěle odpočinete. Farmářská restaurace (od roku 2020 se nachází na Gastromapě Lukáše Hejlíka) totiž využívá co největší podíl surovin pocházejících přímo z farmy nebo jejího okolí. Ve vlastní sýrárně tu vyrábějí domácí sýry a ve velké peci pečou domácí chléb přímo před vámi. Farma nabízí i ubytování včetně balíčků aktivit pro páry. Díky nim si můžete mnohé farmářské činnosti zkusit sami, vlastníma rukama. Obec Tasov se nachází v malebné vysočinské krajině, která přímo vybízí k výletům na kole i pěšky. Vypravit se můžete do Třebíče, města UNESCO památek, na Dalešickou přehradu a navštívit místní postřižinský pivovar, případně dát přednost jednomu z několika blízkých zámků. https://www.farmatasov.cz/

Více tipů na netradiční pobyty na: www.vysocina.eu