Samurajové na dakarské trase rozlámali techniku

Dnes na CZech Samurais čekalo 341 Km z toho 219 Km ostrých. Jezdci si museli dát pozor na velbloudy, nekonečné kamenité pasáže, dunoviště a rychle měnící se terén. 1.1. 2023 by se pro Classic kategorii dal zapsat jako kamenolom a není tedy divu, že technika přišla k úhoně. Přejezdy mezi etapami byly 80% v kamenech a poušti. Závodilo se nejen v etapách, ale právě i v těchto přejezdech. Boj s technikou to byl i pro lídry této kategorie, čemuž napovídá vysoká úmrtnost. 

Gabriel Žúbor navigátor z Toyoty, nám přiblížil den 1.1. 2023: „V první stage nás pořadatelé vehnali do kamenolomů, kde technika dostala pořádně zabrat. Na tlumičích nám odešlo uložení, a to už nás potom limitovalo v rychlosti. Tam kde sem mohli jet 50 jsme jeli 30, tam kde se dalo letět 60 jsme jeli 50. V písčitých pasážích sem auto nešetřili, protože tlumiče nedostávali tolik zabrat. Dneska jsme nebloudili i přesto, že se hodně aut motalo, my jsme jeli na jistotu." 

Posádka – pilot: Ollie Roučková, navigátor: Robert Knobloch, mechanik: Gabriel Zubor, řidič: Luboš Konrád, fotograf: Petr Šedivý