Hanka Křížková po třech operacích stála dvě hodiny na jevišti

Zpěvačka a herečka Hanka Křížková oslavila loni dvě výročí, je totiž už neuvěřitelných 40 let na scéně a oslavila i své 65. narozeniny. Protože však nečekaně musela podstoupit tři operace během dvou měsíců, musela plánované akce spojené s oslavami odložit. Nyní se v pražském Divadle Hybernia uskutečnil její koncert.

Hanku Křížkovou doprovodil prestižní band Martina Kumžáka. S tímto skvělým uskupením vystupuje už 25 let. Smutné i veselé šansony a několik novinek dostalo plný sál Hybernie do té správné nálady. „Poplakali jsme si, ale taky jsem se s mým partnerem Petrem a přáteli zasmáli. Hanka je úžasná a je neskutečné, jak dokázala dvě hodiny stát na jevišti a sázela jednu krásnější melodii za druhou,“ ocenil hudební zážitek cukrář Josef Maršálek. „Bylo to moc krásné, Hanička je úžasná. Krásně to procítila, odzpívala. I slzu jsem zamáčkla,“ prozradila Hančina kamarádka a herečka Naďa Konvalinová, s níž hraje i v muzikálu Láska nebeská v divadle Broadway.

V sále nechyběla ani další kamarádka, herečka a malířka Iva Hüttnerová, bývalá kuchařka prezidenta Havla Čirina Košíková nebo režisér muzikálů na ledě a producent Jindřich Šimek i se svou manželkou, mistryní světa v krasobruslení Radkou Kovaříkovou. Nechyběl ani dvorní textař Hanky Křížkové, kamarád, herec a dabér Rudolf Kubík, moderátoři Alexander Hemala s manželkou a životní partneři Aleš Cibulka a Michal Jagelka.

„Jsem unavená jako kotě, ale užila jsem si to! Bylo to krásné a jsem šťastná, že fanoušci a přátelé přišli. Tolik jsem se těšila, až tohle znovu prožiji. A jsem ráda, že ten těžký loňský rok je za mnou. Věřím, že ten letošní přinese mnohem hezčí věci,“ dodala Hanka Křížková. Po dvouhodinovém koncertě se zpěvačka ještě skoro hodinu podepisovala i svá nedávno vydaná CD Nic nechci vrátit.

Foto: Jaroslav Hauer