Bolt Business zaznamenal v roce 2022 rekordní růst, počet uživatelů se zčtyřnásobil

Službě Bolt Business, která zajišťuje přepravu osobními auty pro firemní klienty po celé Evropě, narostl od začátku roku 2022 obrat o bezprecedentních 425 procent. Tento růst byl dosažen díky rozvoji spolupráce se stávajícími klienty i akvizicí mnoha nových klientů. Počet unikátních uživatelů platformy Bolt Business tak za loňský rok narostl o 400 procent s tím, že stejným tempem se zvyšoval také počet jednotlivých objednávek.

Nick Powell, viceprezident pro službu Bolt Business, připisuje tato čísla dvěma hlavním faktorům: zotavování odvětví po ústupu pandemie, a přání zaměstnanců být opět v osobním kontaktu s kolegy. „Odvětví pracovních cest prochází velice turbulentní dobou, kdy prvně pandemie způsobila téměř úplný útlum pracovních cest, který ale následně pominul. Nynější hospodářský pokles ovšem zase nutí firmy k omezování nákladů. A do toho všeho se firmy dlouhodobě snaží být co nejšetrnější k životnímu prostředí.“

„Po několika letech práce na dálku tedy firmy opět podporují osobní kontakt mezi svými zaměstnanci. Hledají přitom rovnováhu mezi jejich bezpečností, náklady a udržitelností. Jsme proto rádi, že si v tomto vysoce konkurenčním prostředí tolik firem zvolilo nás za svého poskytovatele služebních cest,“ dodává Powell.

Bolt Business poskytuje svým klientům spolehlivou a dostupnou mobilitu pro jejich zaměstnance napříč celou škálou služeb platformy Bolt. Tedy odvoz autem, sdílení koloběžek či elektrokol, a na některých zahraničních trzích také půjčování automobilů. Všechny tyto způsoby osobní dopravy jsou přitom k dispozici na jedné platformě pro správu výdajů, která klientovi poskytuje plnou kontrolu a přehled. Zároveň Bolt Business nabízí jedny z nejkonkurenceschopnějších cen na trhu.

„Lidé začínají být z videohovorů unaveni, a osobní kontakt má celou řadu výhod pro zaměstnance i firmy. V nadcházejících měsících tedy uvidíme opětovný nárůst dojíždění na pracoviště a služebního cestování,“ vysvětluje Nick Powell. „Věříme, že s naší kombinací cenové dostupnosti, spolehlivosti a efektivního řízení výdajů máme dobrou pozici, abychom v takto raketovém růstu pokračovali i v roce 2023.“

Nedávno navíc společnost Bolt podepsala smlouvu s platformou firemní mobility HQ, která klientům služby Bolt Business otevírá další možnosti mobility, jako jsou soukromé využívané limuzíny, taxíky a auta s řidičem.

Na českém trhu využívá službu Bolt Business dlouhá řada firem ze všech koutů země, nejvíce z nich však sídlí v Praze. Také proto je nejběžnějším cílem jízd s Bolt Business po Česku Letiště Václava Havla, přičemž nejraději si čeští uživatelé služby objednávají odvoz ve středy a čtvrtky, respektive dopoledne mezi 8. a 9. hodinou, a odpoledne od 17 do 18 hodin.