Zdravé velikonoční pečení

Jaro je jedním z nejkrásnějších období roku. Příroda srší energií, rodí se nový život, všechno kvete a raší. Symbolem jara jsou Velikonoce, spojující v sobě pohanské i křesťanské zvyky a obyčeje, ať už jsou to vejce obarvená na červeno jako symbol lásky či mazanec coby symbol slunce, které opět nabírá na síle.

Po dlouhé zimě je náš organismus obvykle unaven a vyčerpán, proto je právě na jaře mimořádně důležitý přísun zdravých a kvalitních surovin, které nás nezatěžují chemií, ale naopak nám pomohou s jarní regenerací a očistou. Sázka na bio je tou největší jistotou, ať už budete připravovat mazance, jidáše či další dobroty, které máme spojeny s velikonočními svátky.

Společnost Probio, která v minulém roce oslavila 30 let od svého založení, nabízí k velikonočnímu pečení mouky a další ingredience v bio kvallitě.

Mouka z červené čočky 450 g BIO PROBIO

Červená čočka je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin a  vlákniny, proto zasytí  a upraví trávení. Obsahuje také vyšší množství železa a vitamínu B6. Červená čočka je oproti ostatním luštěninám výborně stravitelná a mohou ji bez obav konzumovat i těhotné a kojící maminky a děti. Zkuste z čočkové mouky upéci sušenky, usmažtit omeletu, zahustit  polévku či omáčku. Čočkovou mouku můžete přidávat do všech druhů pečiva (např. do chleba), obohatíte tak pokrm o cenné bílkoviny.  Z našeho bezlepkového mlýna čerstvě namleto přímo do vaší kuchyně. Garantovaná bezlepkovost.

Cena 55,- / 450 g.

Mouka čiroková hladká 450 g BIO PROBIO

Čirok je ceněn pro své výtečné výživové vlastnosti jako je vysoký obsah bílkovin, vlákniny, nízký glykemický index, obsah minerálních látek a vitamínů skupiny B. Dalším velkým pozitivem je obsah antioxidačních látek (fenol, tanin), které jsou dobré pro prevenci rakoviny a kardiovaskulárních onemocnění.

Čiroková mouka je chuťově neutrální, lze ji tedy použít na domácí pečivo, slané placky i moučníky, aniž by výsledná chuť byla ovlivněna. Doporučuje se čirokovou mouku kombinovat s jinou, a to až do jejího podílů dvou třetin. Chutnat vám bude nejlépe v podobě chleba, muffinů, palačinek, lívanců, placek či sušenek.

Cena 57,- / 450 g.

Špaldová mouka hladká  1 kg BIO PROBIO

Bílá biomouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PROBIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Špaldová mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců, vánočního pečiva či k zahušťování polévek a omáček. Využijete ji i na pečení domácího chleba.  Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin.Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná.  Víte že? Jsme specialisti na zpracování špaldy. Věnujeme se tomu už od našeho počátku v roce 1992 a máme celou řadu špaldových výrobků (špaldota, mouky, vločky, krupice apod. ). Naše technologie nám umožňuje odebírat špaldu téměř "přímo z pole" a  zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny. Mouky nemeleme do zásoby a máme je proto vždy čerstvé a voňavé.   Naše špalda pochází z ekopolí, když ji pěstujeme, děláme to šetrně, s ohledem na půdu,  vodu, ptáky, hmyz.... Koupí našeho produktu chráníte naši přírodu i své zdraví.  

Cena 88,- / 1 kg.

Špaldová mouka polohrubá 1 kg BIO PROBIO

Bílá biomouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PROBIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Špaldová mouka polohrubá  je vhodná k přípravě litých těst, na bábovky, perníky, makovníky, a bublaniny. Je vhodná na třená a šlehaná těsta.
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin.Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. 

Cena 93,- / 1 kg.