Automobilové klenoty opět zazáří., a to poslední dubnovou sobotu se v Praze

Kombinace travnaté přírodní plochy golfového hřiště a s nablýskanými luxusními historickými vozidly se setkává s úspěchem po celém světě. Pražské Automobilové klenoty byly inspirovány pravděpodobně nejprestižnější světovou výstavou automobilových veteránů, která se od roku 1950 pravidelně koná v kalifornském golfovém resortu Pebble Beach a zúčastňují se jí nejvzácnější vozidla z celého zeměkoule. První dva ročníky pražské akce (2018, 2019) se setkaly s velkým úspěchem jak ze strany vystavovatelů, tak návštěvníků. Covidová pauza způsobila čtyřletou přestávku a v pořadí 3. ročník akce se koná právě letos.

Přehlídky se zúčastní desítky špičkových historických vozidel, které jsou odborníky pečlivě vybrány ze všech obdržených přihlášek. Do přehlídky jsou nominovány jen ty exponáty, které splní nejpřísnější kritéria kvality, originality a unikátnosti. Již samotná účast na akci je tedy známkou vysoké kvality každého přijatého automobilu. Vystavená vozidla bude následně v rámci soutěže elegance (Concours d´Elegance) hodnotit odborná porota a vítězná vozidla pak získají v přibližně deseti kategoriích prestižní ocenění. Tradičně bude také vyhlášen celkový vítěz přehlídky.

V rámci veřejné ankety pak může každý návštěvník akce dát svůj hlas exponátu, který se nejvíce líbil jemu. 

Senzací výstavy bude prezentace velmi vzácného vozu Talbot Lago T26GS, který posbíral už několik titulů na světových soutěžích elegance a získal dokonce jednu z hlavních cen přehlídky na Pebble Beach v roce 2018, kde vyhrál kategorii poválečných cestovních aut a v celkovém hodnocení napříč všemi kategoriemi skončil mezi nejlepší trojici.

Zakladatel a zároveň ředitel přehlídky Ing. Jiří Martinka k akci uvedl: „Jedná se o unikátní příležitost, jak v České republice na jednom místě vidět opravdu mimořádné automobily, mezi nimiž jsou i stroje, které představují světovou extra třídu a obstojí v jakékoli zahraniční konkurenci. Abyste vozy této kategorie uviděli na vlastní oči, nemusíte nutně cestovat na prestižní světové přehlídky do Kalifornie, Goodwoodu nebo k italskému jezeru Como. Zajděte poslední dubnovou sobotu do pražské Hostivaře, kde uvidíte automobilové klenoty, které mohou účastníkům světových Concours d´Elegance směle konkurovat“.

ZVÝHODNĚNÉ VSTUPENKY

Automobilové klenoty 2023, 3. ročník, sobota 29. 4. 2023, 10-17 hodin

Galerie Golf Hostivař, U Golfu 565, 109 00, Praha 10

Ředitel přehlídky: Ing. Jiří Martinka

Další informace: www.automobiloveklenoty.cz, www.galeriegolfhostivar.cz