Check it Na Výstavišti: druhý ročník úspěšného konceptu představuje další hudební talenty

Check it, koncept představující mladé hudební talenty, spatřil světlo světa v loňském roce na Výstavišti a ihned si našel své věrné publikum. Spousta hudebních směrů, spousta hudebních interpretů, pohodová atmosféra pod širým nebem, drinky i dobré jídlo, to vše přináší Check it – letos u Skateplazy. Obvolejte kámoše, sbalte rodinu včetně domácích mazlíčků a přijďte si užít jaro a léto na Výstaviště. Třeba objevíte i svůj hudební TOP nejen pro nadcházející sezonu. V bistrech Artyčok nebo Bistro No.2 poblíž Maroldova plácku na vás čeká kvalitní občerstvení.

Jiný Metro

Jiný Metro je pražská indie pop-folková kapela, která vznikla v roce 2018 jako duo Katie a Klára s jedním ukulele a kazoo. Během pěti let kapela přibrala dalších devět hudebních nástrojů a čerstvě také jednoho dalšího člena. V roce 2021 vydala dvojice album Rande s revizorem a videoklip k písni French Song. Píseň Poslední tramvaj se umístila na prvním místě v žebříčku československé hitparády Rádia 1 Velká sedma. V poslední době si kapela užívá koncertování a nahrávání druhé desky.

Těšíme se na vás 3.5. od 18.00 hod. v open-air části Výstaviště u Skateplazy, vstupné je zdarma.

Fourtuna

Fourtuna je dream popový hudební projekt německé herečky a filmařky Emily Brandi, která žije už několik let v Praze. Její první EP „Who Cares About The World“ vyšlo v průběhu roku 2021 a zvukově se pohybuje mezi dream popovými motivy a silnými, melancholickými nápěvy.

Vyktoryja

Pro Viktorii Mrkousovou aka Vyktoryji je psaní a skládání forma terapie i deníkování. „Když je mi smutno, sednu si za klavír a ze všeho se vyzpívám. Baví mě hledat zajímavý kombinace a nechat se ovlivňovat různými žánry od klasický hudby po oldschoolovej hip hop.“

Těšíme se na vás 31.5. od 18.00 hod. v open-air části Výstaviště u Skateplazy, vstupné je zdarma.

Midnight Swimmers

Kapela založená před pandemií v Londýně kombinuje indie-rockové groovy s šedesátkovou psychedelií. Jejich hudba však dokáže odkrýt i svou něžnou stránku skrze jejich minimalistické, zasněné a melancholické kompozice. Nová sestava z Brna/Olomouce aktuálně hraje ve složení: Stanislav Chyzman (zpěv, kytara), Albert Pazdera (kytara, vokály), Tomáš Mohr (klávesy), Jan Srostlík (baskytara, vokály), Tomáš Galek (bicí).

Těšíme se na vás 14. 6. od 18:00 hod. v open-air části Výstaviště u Skateplazy, vstupné je zdarma.

Barbora Hora

Barbora Hora představuje neotřelou hybnou sílu na poli české singer/songwriter scény. Její hudbu tvoří dva rovnocenné elementy; minimalistické, ale do detailu promyšlené kytarové linky s autentickým vokálním projevem. Ve své zhudebněné poezii se interpretka skrze citlivou feministickou optiku zaobírá nečekanými úskalími každodenního života.

Těšíme se na vás 28.6. od 18.00 hod. v open-air části Výstaviště u Skateplazy, vstupné je zdarma.

Kudy na Výstaviště ke Skateplaze: Nejlépe se k nám dostanete od tramvaje parkem Stromovka vstupem u Bruselské brány, Bistra No. 2 nebo bránou vedle fitness a workout hřiště.

Více na: www.navystavisti.cz