Motorkáři opět podpoří Nedoklubko. Cíl netradičního moto závodu bude na Zámku Lány

Další ročník Harley-Davidson Praha Challenge se blíží! Tentokrát se uskuteční v sobotu 13. května a výtěžek již po třetí v řadě podpoří neziskovou organizaci Nedoklubko. Akce, jejíž cílem je projet 10 předem stanovených bodů nejkratší možnou trasou je určena pro všechny jezdce, bez ohledu na značku a typ motocyklu. Vítěz získá zajímavý finanční obnos, který je rovnou polovinou celkové částky vybrané na startovném, druhá polovina pak putuje právě organizaci Nedoklubko, pomáhající rodinám s předčasně narozenými dětmi. Trasa Harley-Davidson Praha Challenge bude měřit zhruba 200 km a jednotlivé průjezdné body jsou do poslední chvíle tajné, kromě cíle, kterým bude letos výjimečně Zámek Lány.

Druhá květnová sobota, 13. května 2023, bude patřit dalšímu ročníku Harley-Davidson Praha Challenge. Speciálnímu závodu, jehož cílem je projet 10 předem stanovených bodů při najetí nejkratší možné trasy, tedy nejnižšího počtu kilometrů. Jedinou podmínkou závodu je absolvování trasy výhradně po silnicích I., II. a III. třídy, bez jakéhokoli zkracování přes polní cesty nebo louky a samozřejmě za dodržení všech silničních a bezpečnostní předpisů. Jezdci se již nyní mohou registrovat na e-mailu challenge@harley-davidson-praha.cz, kde stačí uvést jméno, telefonní číslo a informaci, zda pojedou jako jednotlivci nebo jako firma.

„Na letošní Harley-Davidson Praha Challenge se obzvlášť těším! Nejen, že podpoříme dobrou věc a přispějeme Nedoklubku, ale hlavně si užijeme sobotu v sedle motocyklu s tím nejlepším možným cílem. Jsem opravdu nadšený, že náš věrný účastník z předchozích ročníků splnil svůj slib, tedy, že pokud se stane v roce 2023 prezidentem, pojede se “Challenge” na Zámek Lány. Nenechte si proto ujít 5. ročník Harley-Davidson Praha Challenge a pojďme si v sobotu 13. 5. společně užít to, co všichni milujeme, jízdu na motocyklech a podporu dobré věci – tentokrát na místě s opravdu jedinečnou atmosférou,“ říká Jaroslav Vavřina, spolumajitel dealerství Harley-Davidson Praha a organizátor akce.

Vzhledem k enormnímu zájmu je vhodné s registrací do závodu neotálet. Startovné pro jednotlivce činí 1 000 Kč a pro firmu 10 000 Kč.

„Jsme maximálně potěšení, že Harley-Davidson Challenge Praha vzbuzuje zájem o účast i mezi firmami, které tak nejen podpoří dobrou věc, ale zároveň se skvěle odreagují a užijí si sobotu v sedle motocyklu. Těší nás, že o závod projevily zájem velké motocyklové značky a že nám dokazují, jak obrovskou rodinou motorkáři jsou, zvláště, když jde o dobrou věc. Skvělou zprávou navíc je, že se do Harley-Davidson Praha Challenge mohou ještě stále zapojit i další firmy, které se tak zároveň stanou i partnery akce,“ vysvětluje Tereza Beldová, produkční akce.

Již 13. května si tak závod užijí i jezdci už registrovaných partnerů jako jsou Harley-Davidson Praha, Harley-Davidson Czech Republic, Royal Enfield Česká Republika a Indian Česká Republika. Dalšími partnery akce jsou pak společnosti Oni System, která zapůjčuje GPS lokátory a je garantem správného měření ujetých kilometrů, Asanus CZ, Alter Audit, Synergy Club, Tucar CZ a HOG Chapter Praha. 

Stanovená trasa bude měřit zhruba 200 km a zahrne průjezdné body po Praze, středních Čechách či přilehlých krajích.

Registrovanému zájemci postačí dorazit 13. května ráno na dealerství Harley-Davidson Praha (K Měchurce 12, Praha 5), kde jezdec obdrží speciální GPS lokátor pro motocykly společnosti Oni System, seznam průjezdných bodů a může vyrazit. Celý závod se pojede v běžném provozu a jezdci proto musí respektovat pravidla silničního provozu, jet ohleduplně a nezkracovat si trasu lesními či polními cestami. O výsledku a nejlepším jezdci rozhodne nejkratší ujetá vzdálenost, nikoli rychlost!

Neziskovou organizaci Nedoklubko mohou podpořit i nemotorkáři a všichni ostatní, kteří se nemohou zúčastnit oficiálního startu v Praze. Zájemci o tento typ účasti v závodu po registraci uhradí startovné v minimální výši 500 Kč prostřednictvím portálu Darujme.cz, které v plné výši poputuje Nedoklubku. Následně si sám jezdec zvolí libovolnou trasu, kterou je možné jet kdekoli po ČR, bez nutnosti cestovat do Prahy a zapojovat se do hlavního závodu Harley-Davidson Praha Challenge. Zvolená trasa by měla, co nejvíce opisovat tvar srdce. Následně postačí, když účastník svůj GPS obrázek trasy pošle třeba na e-mail challenge@harley-davidson-praha.cz nebo jej nasdílí prostřednictvím sociálních sítí.

 HARLEY-DAVIDSON PRAHA CHALLENGE – 13. 5. 2023

Více informací a registraci naleznete na www.hdchallenge.cz nebo na Facebooku www.facebook.com/HDPrahaChallenge