Bioslavnosti, tentokrát ve sklenici…

Srdečně vás zveme na 16. ročník Bioslavností, tradiční festival dobrého jídla, pití a zábavy pro celou rodinu, který se bude konat v sobotu 15. července 2023 od 10 hodin v lesoparku v areálu společnosti Probio ve Starém Městě pod Sněžníkem.

Na festivalu zahraje mnoho českých kapel, třeba nejlepší babypunková kapela ve vesmíru Kašpárek v rohlíku, kapela Koně a prase nebo legendární rocková skupina Flamengo Reunion Session. A zahraje zde také jedno slovenské alternativní punkrockové těleso Veľká Potreba. Takže se bude určitě na co těšit.

„Téma festivalu je „Bioslavnosti ve sklenici“. Proč ve sklenici? Protože do ní zavřeme předem nafermentované a uvařené ty nejzákladnější biopotraviny, jako jsou zrna a zrnka obilovin a luštěnin. Ty uložíme do lednice „na potom“ nebo do mrazáku „na potom na potom“. Z nich potom už lehce za krátký čas připravíme různá jídla. Ušetříme čas, energii, náklady, ale hlavně podpoříme zdraví o podpoře přírody ani nemluvě. A to je náš plán našich bioslavností." uvádí Martin Hutař, spolumajitel společnosti Probio.

V hlavním probiáckém stanu na festivalu tak budeme právě z těchto sklenic tvořit rychlá a chutná jídla jako rizoto, pomazánky nebo taky kroupy à la halušky, oves à la šišky s mákem, kernotto à la gnocchi se špenátem a sýrem a taky indický dhál a další dobroty. Kromě ochutnávek si z našeho stanu budete moci odnést stylová víčka/sklenice „zavři si mě na potom…“ a recepty na zpracování uvařených základních obilovin a luštěnin.

Vstupné na akci je 120 korun za dospělou osobu a 60 korun za děti.

www.probio.cz