Rakytník řešetlákový je ingrediencí zářivého elixíru pro zdraví i pleť

Česká značka přírodní a BIO kosmetiky Natava si vybírá do svých produktů jen ty nejlepší ingredience. Stranou zájmu proto nezůstala ani další velká hvězda přírodního nebe - rakytník řešetlákový.

Jeho zářivě oranžové bobulky jsou totiž doslova nabité prospěšnými látkami, jako je vitamín C (několikanásobně větší množství než v citrusech), vitamíny E, K, P, provitamín A, provitamín D, vitamíny skupiny B, minerály jako železo, bor nebo mangan, třísloviny, kyseliny vinná a jablečná, omega-3, 6, 9, nenasycené mastné kyseliny nebo vzácná omega-7 mastná kyselina. Zajímavý je také alkaloid hipophein, který se v těle mění na serotonin – „hormon štěstí a dobré nálady“. Tento blahodárný elixír příznivě působí na zdravé zažívání, posiluje obranyschopnost, odolnost cévní stěny a je to i skvělý antioxidant.

Rakytník prospívá také pokožce, zlepšuje její kvalitu a pružnost, omezuje tvorbu vrásek a minimalizuje vznik jizev. Pozitivně působí i v případě hojení ran, jako jsou spáleniny a omrzliny, nebo při léčbě kožních onemocnění (ekzémy, akné, atopická dermatitida).

Blahodárné účinky rakytníku můžete vyzkoušet hned v několika kosmetických produktech Natava určených pro vlasy, pleť, pokožku nebo pro relaxaci.