Petr Jákl se na skok zastavil v Severním Irsku, nebyla to dovolená, ale zase práce

Zastihnout producenta a režiséra Petra Jákla v České republice není vůbec jednoduché. Sotva se vrátil z Los Angeles z postprodukce filmu s držitelem filmového Oscara Russelem Crowem a Liamem Hemsworthem, hned zabalil kufry a vydal se do Severního Irska za dalším svým producentským počinem. Tím je film Old Guy, který se tam natáčel, až do konce dubna.

Režie filmu o nájemném vrahovi, který je jen zdánlivě za zenitem se ujal Simon West. Českým divákům se jistě vybaví jeho nejznámější snímky, jakými jsou legendární Con Air, Expendables: Postradatelní 2 (2012) a Lara Croft – Tomb Raider (2001). Pro hlavní roli si vybral Christopha Waltze, držitele dvou Oscarů za role v Tarantinových filmech Hanebný pancharti a Nespoutaný Django. Do hlavní ženské role obsadil Lucy Liu, která byla jedním z Charleyho andílků. Dějová linka zaujala i Petra Jákla. „Strašně se mi líbil scénář. Jsem obrovským fanouškem Christopha Walze, který má na plátně velmi osobitý humor. Do tohoto příběhu se skvěle hodí a jsem si jistý, že jim to bude s Lucy Liu před kamerou fungovat,“ říká dnes již zkušený producent.

Poněkud nevrlý Terry Eubanks (Christoph Waltz), zabiják s brilantními zkušenostmi ve svém oboru, si je vědom toho, že je jeho kariéra na konci, ale do gangsterského důchodu se mu ještě nechce. Je proto nadšený, když se dozví, že Společnost, se kterou spojil svůj život, je ochotná ho ještě jednou vrátit do hry. Jeho úkolem je vytrénovat svého nástupce. Wihlborg (Cooper Hoffman) je drzý výrostek z generace Z, od které se odlišuje tím, že mu byl implantován do těla speciální čip. Zcela nesourodá dvojice k sobě nalezla po čase cestu a zvrátí sled všech následujících událostí. Terry si s Wihlborganem uvědomí, že nejde o žádný test, ale o misi, při které mají odstranit vysoce postavené členy konkurenčního zločineckého syndikátu, aby Společnost převzala celý zabijácký byznys.

Petr Jákl produkuje v současné době několik hollywoodských filmů, některé se natáčí, jiné míří do postprodukce a některé jsou v distribuci jako například český velkofilm Jan Žižka, který i režíroval. Do kin také nedávno vstoupila jeho romantická komedie Jedny pravé lásky se Simu Liu známého z Marvelovky Shang-Chi.