Amerikánka dorazí do kin příští rok, zatím uvádí živý trailer k filmu

Amerikánka už dávno neznamená jen připravovaný film. Amerikánka producenta a režiséra Viktora Tauše se stala divadelním fenoménem, fotografickou knihou Tomkiho Němce a nejnověji se představí živým trailerem k filmu Amerikánka, jenž dorazí do kin v květnu příštího roku. Trailer má podobu divadelní show, autentických zpovědí dětí, které hrají v připravovaném filmu. Jsou to děti z dětských domovů a vydělených skupin spojených s dětmi z klasických rodin.

Představení s názvem Snowflakes má podobu muzikálu, činohry, fashion show, je to živá upoutávka na film Amerikánka a další kapitola příběhu o tom, že naději, pokud se jí nerozhodneme vzdát sami, nám nikdo vzít nedokáže. Vedle více než třiceti dětí uvidí diváci na jevišti i Pavlu Beretovou, Lucii Žáčkovou a zpěváky Adonxse, Annabelle a Thomase Seana Pšeničku. Hrát se bude v divadle Jatka 78 v Praze a vydá se také na turné do regionů.

„Film Amerikánka našel svou energii nejen ve skutečném příběhu, letech práce na filmovém scénáři nebo jeho následné adaptaci do divadelní inscenace, ale především ve výjimečném dětském kruhu interpretů, který vzešel z dětských domovů a vydělených skupin spojených s dětmi z rodin, jakou je ta vaše. Dětský kruh, který stojí na autenticitě osudu každého z nich. Odhodlání, soudržnost a touha po životě, to vše se otisklo do vznikajícího filmu a stalo se jeho dalším smyslem,“ vysvětlil producent a režisér projektu Viktor Tauš.

Diváci představení Snowflakes tak příští rok v kinech neuvidí ve filmu Amerikánka bezejmenné „herce“, ale děti, jejichž skutečné osudy budou znát. „Věřím, že prožitek z filmu se tak pro ně stane ještě silnějším,” dodal producent.

Inscenace Snowflakes: výpravný živý trailer k filmu Amerikánka bude uváděna na začátku září na scéně Jatka 78 v Praze. V rámci festivalu Energie pro kulturu zavítá do Českých Budějovic, Třebíče, Ústí nad Labem a Plzně. O uvedení v dalších regionech se jedná.

„Inscenaci budeme hrát také pro školy a dětské domovy. Tam bude divadlo doprovázet i debata s paní Veronikou Kašákovou, která sama vyrůstala v dětském domově a dnes skrze svoji nadaci  pomáhá těmto dětem na cestě do samostatného života," dodal Tauš s tím, že jako bonus návštěvníci uvidí v rámci inscenace i pětiminutovou ukázku z filmu.

Termíny uvedení představení jsou:

Praha Jatka78      6. 9. – 10. 9. 2023

České Budějovice            26. 8. 2023

Třebíč                              2. 9. 2023

Ústí nad Labem               16. 9. 2023

Plzeň                              23. 9. 2023

Filmová Amerikánka se divákům představí v květnu příštího roku, kdy ji do kin uvede distribuční společnost Bioscop.

Hrají, zpívají a tančí: 

Pavla Beretová, Lucie Žáčková, Adonxs, Annabelle, Thomas Sean Pšenička, Klára Kittó, Julie Šoucová, Nikol Trojánková, Barbora Holzknechtová, Valerie Lobachová, Marie Fišárková, Magdaléna Čečo, DEX, Anežka Marie Novotná, Klára Bystroňová, Michaela Žiláková, Barbora Součková, Anna Bílá, Renata Dunová, Ketrin Dunová, Kateřina Anna Součková, Karla Bábková, Emma Hiršelová, Rózálie Topinková, Žofie Königová, Josef Hugo Novotný, Antonie Josefína Novotná, Anežka Bernatová, Jan Samko, Eliáš Hradílek, Natálie Zahradníková, Loriana Tolvajová, Liliana Tolvajová, Vojtěch Daňo, Adrian Čermák, Tomáš Liška, Rosťa Suchochleb, Dawe Gates, Daniela Humlová

Scénář: Pavla Beretová, Lucie Žáčková, děti & Viktor Tauš

Production Design / Výtvarník kostýmů: Jan Kadlec

Coaching dětských herců / Režijní spolupráce: Pavla Beretová, Lucie Žáčková

Choreografie: Kristína Tukan Martanovičová

Hudební  režie: Adrian Čermák

Hudba: Adrian Čermák, Adonxs, Annabelle, Petr Ostrouchov

Zvuk: Jan Středa, David Velemínský

Producent: Heaven’s Gate / Viktor Tauš, Aneta Novotná Wojtylová

Produkce: Aneta Novotná Wojtylová

Koncept a Režie: Viktor Tauš