MOMENT je protkána jedinečností, udržitelností, odvahou i vírou

MOMENT je autorská módní značka, kterou vytvořila lifestyle & byznys koučka Vlaďka Kouřilová. Vycházela z potřeb žen a dívek. Značka je její splněný sen, kterým dala ženám různých postav, věku a vyznavačkám rozdílných stylů i kus sebevědomí.

Móda by podle Vlaďky Kouřilové měla sloužit pro každou ženu jako taková kotva, díky které se můžeme cítit hezky, sebevědomě a dokážeme nemožné. A jak říká sama návrhářka: „Každý kousek pro vás tvořím srdcem a s myšlenkou, aby vám přinesl spoustu výjimečných MOMENTů. Protože vy už výjimečné jste."

Vlaďka Kouřilová se šití věnuje už od dětství a s přestávkami se k němu vracela celý život, až se rozhodla splnit si svůj sen a vznikl MOMENT. Nejprve vytvořila pár modelů, které se shledaly s velkým úspěchem a vlajkovou lodí celého e-shopu se staly zavinovací šaty. Následně Vlaďka vytvořila kolekci jaro/léto 2023, která je plná barev, vzorů a důmyslných lichotivých střihů.

Velký důraz klade značka MOMENT především na materiály. „Základním prvkem kolekcí MOMENT jsou jednoduché, nadčasové střihy se zajímavými a propracovanými detaily, které podtrhnou vaši ženskost a dodají na originalitě. Zároveň jsou modely navrhovány tak, aby byly co nejvíc variabilní, daly se snadno kombinovat a mohly jste je využít na různé příležitosti. A protože život není jenom černý nebo bílý, najdete v našich kolekcích nejen jemné a decentní vzory, ale i palety barev od pudrových po výraznější a syté tóny,“ vysvětluje návrhářka.

Všechny modely jsou šité ručně s úctou k poctivému řemeslu a z vysoce kvalitních a udržitelných materiálů, které jsou ohleduplné k naší planetě a životnímu prostředí. Mezi hlavní materiály patří organický mušelín, organický popelín, viskóza Ecovero Lenzing a Tencel Lyocell.

Organický popelín a mušelín jsou vyráběny stejným způsobem jako jejich klasické varianty. Rozdíl je především v tom, že se při výrobě používají pouze organicky pěstovaná bavlněná vlákna. Výhodou mušelínu je, že je velmi měkký na dotek, lehký a prodyšný. Popelín se od ostatních materiálů liší především svou jemností a hladkostí. Viskóza je velmi oblíbenou a "bezpečnou" volbou, pokud potřebujete lehkou tkaninu s hedvábně jemným a hladkým povrchem. Značka MOMENT pracuje s viskózou ECOVERO™, která je zodpovědně vyráběnou alternativou ke konvenčním viskózovým vláknům. Na omak ani vzhledově se neliší od běžné viskózy, ale je zde velký rozdíl v ekologické stopě výroby. Stejně jako Ecovero viskóza i Tencel je vyráběn společností Lenzing AG s ohledem na životní prostředí. Vlákna TENCEL™ Lyocell se získávají z udržitelně pěstovaného dřeva pomocí jedinečného systému s uzavřenou smyčkou, který obnovuje a znovu používá použitá rozpouštědla, čímž minimalizuje dopad výroby na životní prostředí.

Dobře se obléknout však neznamená pouze dobře vypadat. Znamená to i dobře se cítit. Své o tom ví sama autorka módní značky MOMENT Vlaďka Kouřilová „Když jsem se cítila dobře zvenku, automaticky přicházel lepší pocit uvnitř. Hezké oblečení mi pomáhalo cítit se sebevědomější, i když uvnitř jsem si ani trochu nevěřila. Pomáhalo mi mít lepší náladu, i když uvnitř jsem se cítila úplně pod psa. Oblečení pro mě odjakživa bylo prostředkem, jak říct, kdo jsem, aniž bych musela promluvit. Dokázalo mluvit nahlas, když já jsem zrovna mluvit nedokázala a neměla jsem ani kousek odvahy. Ať se dělo cokoli, moje šaty tu pro mě vždycky byly, aby mě podržely a nenechaly padnout na zem,“ vysvětluje návrhářka. A dodává, proč se rozhodla splnit si sen a stvořit autorskou módní značku MOMENT. „Už od malička mě nesmírně bavil ten tvůrčí proces. Ten pocit, kdy mi něco vznikalo pod rukama. Kdy jsem mohla z ničeho vyrobit něco. Od vyšívání přes háčkování a pletení jsem se nakonec dostala až k šití, který jsem hodně odkoukala od babičky. Už jako malá holka jsem snila o tom, že jednou budu mít svojí vlastní značku oblečení. Jako dospělá jsem ale často pochybovala o tom, že by se to holce jako mě mohlo podařit,“ vzpomíná dnes už autorka mnoha jedinečných modelů. „A pak v jednu chvíli zkrátka přišel ten MOMENT, kdy jsem si uvědomila, že to rozhodnutí, kdy začnu je jen a jen na mně. Že nikdy nebude lepší nebo vhodnější doba, ale že jde jenom o to, jestli já sama sobě dovolím jít si za tím, co doopravdy chci. A tak jsem tomu MOMENTu dala život, aby pomohl uvěřit dalším ženám, jak moc výjimečné jsou a dokázaly si jít za tím, co doopravdy chtějí,“ uzavírá vyprávění o vzniku svojí značky Vlaďka Kouřilová.

Autorská módní značka MOMENT je proto symbolem odvahy a víry v sebe sama, kterou dodává Vlaďka Kouřilová ostatním ženám prostřednictvím skvěle padnoucích šatů. Cílem jedinečných a nadčasových módních kousků je, aby ženy podpořily na každém kroku, ať už jdou kamkoli.

Úvodní foto: Mušelínové šaty Lara

Jednoduché šaty z bavlněného mušelínu, které vás nikdy nezklamou a můžete je unosit na spoustu různých příležitostí od vycházky s dětmi až po rande při svíčkách.
Chtěla jsem vytvořit jedny univerzálnější šaty, které vás vždycky zachrání, když zrovna nebudete mít náladu vymýšlet, co si obléknout, a zároveň vás zbaví pocitu, že nemáte co na sebe. 
Volnější střih šatů s kapsami ve švu na bocích vám dopřeje maximální pohodlí, jemné řasení zase dotváří celkový vzhled, takže šaty nepůsobí tuctově. Můžete k nim obléknout klidně podpatky, ale i tenisky nebo kozačky.

Barvu si můžete vybrat z celkem 8 různých variant.

Materiál: bio mušelín (100% bavlna) s certikátem GOTS a Oeko-Tex Standard 100

Modely je možné zakoupit na e-shopu www.momentshop.cz, který je založen na osobním přístupu autorky Vlaďky Kouřilové.