I onkologické pacientky si zaslouží cítit se silné a krásné. Pomozte jim společně s Pantene i vy

Cítit se silně a krásně je ten nejlepší pocit. Mnohým z nás k tomuto pocitu dopomáhají také naše vlasy. Některá si je ráda barví podle nálady, jiná si s oblibou tvoří rozličné účesy. Většina z nás také o své vlasy pravidelně pečuje, aby vypadaly co nejlépe a byly zdravé a krásné. A když zrovna máme den, kdy vypadají zkrátka úžasně, cítíme se neporazitelné. Představa, že o své vlasy najednou přijdeme, je pro mnoho z nás nepředstavitelná. Některým ženám ale do života vstoupilo vážné onemocnění, v důsledku, kterého o své milované kadeře přišly. Proto se značka Pantene rozhodla tyto ženy podpořit a po šesté spouští projekt Pantene Silná a Krásná ve spolupráci s drogerií Teta a nadačním fondem Daruj vlasy, díky kterému mohou tyto ženy opět získat své ztracené kadeře. Pomozte onkologickým pacientkám získat pocit krásy a síly i vy!

Co pro vás osobně znamenají vlasy? Korunu krásy, symbol mládí a zdraví nebo prostředek k sebevyjádření? Vlasy jsou důležité pro mnoho z nás. Dodávají nám pocit krásy, síly, sebevědomí. Můžeme se skrze ně realizovat a vyjadřovat naši náladu, postoj nebo třeba životní styl. Když procházíme náročným životním obdobím, řada z nás si změní účes nebo třeba barvu vlasů. Díky tomu se pak cítíme připraveni na nové výzvy a staré časy necháváme za sebou. Některé ženy se však s náhlou změnou potýkají nikoliv ze svého vlastního rozhodnutí, ale v důsledku náročné životní situace, když jim do života vstoupí vážné onemocnění. V důsledku léčby tak přicházejí nejen o svůj dosavadní život, ale i o své milované kadeře.

Ve srovnání s vážným onemocněním a náročnou léčbou se nám ztráta vlasů může jevit jako malicherná záležitost. Pro řadu pacientek je však tato změna psychicky náročná a může způsobovat úzkosti, deprese i nízké sebevědomí. Některým pacientkám také vadí soucitné a zvídavé pohledy kolemjdoucích, kteří často poznají, že daná žena bojuje se zákeřnou chorobou.

Proto se značka Pantene pomohla těmto ženám pomoci a již po šesté spouští projekt Pantene Silná a Krásná ve spolupráci s nadačním fondem Daruj vlasy a drogerií Teta.

„Je nám potěšením, že i v letošním roce můžeme navázat na náš úspěšný projekt Pantene Silná a Krásná a ve spolupráci s nadačním fondem Daruj vlasy a drogerií Teta již po šesté pomoci onkologickým pacientkám znovu získat krásné kadeře, o které v důsledku nemoci přišly. Každá žena si totiž zaslouží, aby se cítila krásná a silná. Bude nám potěšením, pokud se do pomoci zapojí i naši spotřebitelé a skrze své oblíbené produkty, které jim dělají radost každý den, tak přispějí i na dobrou věc,“ dodává Neven Kružljak, marketingový ředitel ve společnosti Procter & Gamble.

Kvalitní paruka je finančně náročná

Když se řekne paruka, většině naskočí v hlavě obraz podivné a nepřirozené paruky ze syntetických vlasů různých barev. Nejenom pro onkologické pacientky se však v současnosti vyrábí kvalitní autentické paruky z pravých vlasů přímo na míru. Taková paruka, která je od pravého účesu téměř k nerozeznání, je však velmi nákladnou záležitostí, kterou si ne každá pacientka může dovolit. Na výrobu jedné takové paruky jsou potřeba nejen kvalitní vlasy – až 200 gramů, ale i finance. Proto je pro onkologické pacientky již několik let tvoří nadační fond Daruj vlasy, který žadatelkám poskytuje tyto paruky zcela zdarma.

„Velice si vážíme našich partnerství, jako je to se značkou Pantene, díky kterému můžeme i letos pomoci žadatelkám ze strany onkologických pacientek a věnovat jim kvalitní paruku z pravých vlasů vyrobenou na míru přímo pro ně,“ dodává Ing. Ondřej Suchý, CEO nadačního fondu Daruj vlasy.

Pomozte s Pantene onkologickým pacientkám

Pokud i vy chcete pomoci onkologickým pacientkám znovu získat pocit síly a krásy, nemusíte pomáhat jen tak, že darujete své kadeře. Díky projektu Pantene Silná a Krásná stačí, když od 3. srpna do 25. září zakoupíte v drogeriích Teta své oblíbené produkty od značky Pantene a společnost Procter & Gamble, pod kterou značka spadá, věnuje 2 Kč z každého prodaného výrobku na výrobu paruk z pravých vlasů pro onkologicky nemocné ženy, které si o ně u nadačního fondu Daruj vlasy zažádají. Udělejte si zásobu svých oblíbených šamponů, masek nebo laků a olejíčků a pomozte onkologickým pacientkám znovu získat pocit síly a krásy. Protože každá pomoc se počítá.